Bästa bärstolen: Bäst i test 2024

Bärstol bäst i test

En bärstol kan vara en perfekt lösning för att möjliggöra att man kan ta med sig barnen ut på vandringen. Med en bärstol kan man ta med sig barnet till platser som inte är lättillgängliga med vagn. En bärstol kan i många fall även vara en betydligt mer smidig lösning än att släpa runt på en vagn. Vi är många som upptäckt bärstolen förträffliga egenskaper, inte bara ute på vandringen utan även i vardagslivet.

De 4 bästa bärstolarna 2024

Vi har granskat en mängd olika bärstolar för att kunna välja ut de allra bästa för att presentera till våra läsare. Nedan har vi valt ut de fyra bärstolar vi tyckte allra bäst om. Vi har valt ut bärstolar av hög kvalitet. För oss är det nämligen viktigt att bärstolen ska kunna hålla i många år framöver, även om man använder den flitigt.

Nedan bärstolar är alla tåliga produkter som kan användas på längre vandringar, men även till vardags. Oavsett om man ska till livsmedelsaffären och handla eller vandra i skogen så är nedan produkter starka alternativ. Vi har medvetet valt ut produkter i lite olika prisklasser så att det ska gå att hitta något för alla. Som vanligt gäller regeln att man får vad man betalar för. Har man väldigt höga krav kan vi därför rekommendera att man väljer någon av modellerna i det övre prissegmentet för att få den standard man eftersöker.

1. Kid Comfort Pro Barnbärstol

 • Bäst i test
 • Barnets bekvämlighet i fokus
 • Mycket prisvärd
 • Inbyggd ryggsäck

Detta är en mycket bekväm och kvalitativ bärstol som tål att tas med på alla tänkbara äventyr ute i det fria. Denna produkt ger också ett mycket bra värde för pengarna. Förutom att detta är en bärstol så finns även en inbyggd rymlig ryggsäck som ger bra förvaringsplats till allt det man behöver ha med sig på vandringen.

Något som vi verkligen gillar med denna produkt är att den sätter barnets bekvämlighet i fokus. Tack vare att barnet sitter bekvämt i bärstolen blir vandringen betydligt smidigare och man kan förhoppningsvis vara ute längre utan att barnen tröttnar. Denna bärstol har en väl tilltagen huvuddyna som gör att barnet kan vila huvudet på ett bekvämt och ergonomiskt riktigt sätt. Selen går att anpassa perfekt till barnets kropp så att barnet sitter både säkert och bekvämt på en och samma gång. Tack vare luftigt material så samlas inte heller fukt kring barnet i stolen.

Lyckligtvis är denna produkt även väldigt bekväm för oss vuxna att bära runt på. Axelremmarna är bland de bäst vadderade av alla bärstolar vi sett i denna prisklass. Bärstolen sitter med god passform nära kroppen, något som gör att vikten känns mindre betungande.

2. Osprey Poco Lt

 • Lättviktig och luftig
 • Fungerar även smidigt till vardags
 • Miljövänliga material
 • Mycket bra solskydd
 • Billig
 • Tar upp liten plats vid förvaring

Osprey gör mängder av artiklar för friluftsliv av vanligtvis hög kvalitet. Även denna bärstol från tillverkaren håller en jämförelsevis mycket hög standard med tanke på dessa låga pris. Detta är en bra och robust bärstol som, samtidigt som den erbjuder bekvämlighet för dig och ditt barn, även möjliggör en stor rörelsefrihet.

Tack vare att denna bärstol är så lätt så är den även mycket bra att använda till vardags. Man kan utan problem gå omkring med denna bärstol på ryggen en varm dag i storstaden. Tack vare produktens låga vikt i kombination med dess luftiga och väl ventilerade material så behöver man inte känna sig svettig på samma sätt som man kan göra om man har en kompakt ryggsäck på ryggen.

En fördel med denna produkt är dess hopvikbara ram. Tack vare att ramen går att vika ihop så tar bärstolen minimalt med plats i anspråk när den förvarar. Perfekt för alla oss trångbodda.

Detta är en produkt för den medvetne föräldern. Tillverkaren har här satsat på att ta fram en produkt gjord av miljövänliga material som är fria från gifter. Ett stort plus för det praktiska inbyggda solskyddet som kommer till stor användning när solen är framme!

3. Vaude Shuttle Premium

 • Lättviktig och smidig bärstol
 • Komfort i fokus
 • Lång livslängd
 • Växer med barnet

Detta är en bärstol av bra kvalitet som kombinerar rörlighet med god komfort på ett föredömligt sätt. Även om denna bärstol även har bra fickor för förvaring så har man inte främst satsat på stora förvaringsmöjligheter i denna modell. Istället ligger fokus på att erbjuda en relativt lättviktigt och kroppsanpassad bärstol som man kan gå runt med utan att få ont eller bli svettig i.

Denna bärstols sits går att anpassa i höjdled i flera steg. Tack vare produktens anpassningsbarhet så kan man använda den under längre tid då man kan justera höjdläget allt eftersom barnet växer.

Vi gillar särskilt den bekväma huvudkudden i sitsen. Kudden går att ta ut och tvätta när den blir ofräsch. Värt att nämna är även Vaude Shuttle Premium integrerande solskydd som går att fälla ut för att skydda barnet när solen tittar fram.

4. Thule Sapling Child Carrier

 • Slitstark
 • Luftig ryggpanel
 • Flexibla lösningar
 • Stor ryggsäck

Detta är en populär bärstol som har den kvalitet som kommer göra att den kommer kunna vara med under bra många år framöver. Som hos de flesta andra av Thules produkter så får man den kvalitet man betalar för. Alla delar och material i bärstolen känns slitstarka och kvalitativa.

Denna bärstol har en väl ventilerad ryggpanel som leder bort fukt. Tack vare den påkostade ryggpanelen så är både vi föräldrar och barnet torra och fräscha på promenaden eller vandringen. Detta är en smidig och flexibel bärstol som gör livet lite enklare för barnfamiljen på språng. Stolen är designad så att man kan sätta i barnet både uppifrån och från sidan. Dessa valmöjligheter kan till exempel vara smidiga om man redan har på sig bärstolen när barnet ska lyftas i eller ur.

I denna bärstol ingår en rymlig ryggsäck på hela 22 liter. Därför är produkten perfekt att ha med sig ut på den längre vandringen. Ryggsäcken har dragkedjor på sidorna som gör att man snabbt och smidigt kan få åtkomst till grejerna där inne, oavsett var man befinner sig för tillfället.

Om våra val

För att utse vilka bärstolar som är bäst i test så har vi sammanställt resultaten i en mängd olika tester. Vi har exempelvis tittat närmare på gjorda recensioner i välkända publikationer som exempelvis Forbes. Vi har även vägt in våra egna erfarenheter av att vandra med olika bärstolar. Som komplement har vi även läst kundernas egna omdömen om de olika produkterna i diverse nätbutiker. Genom att se vad användare säger så får man faktiskt en mycket god bild av vilka bärstolar som bäst uppskattas av köparna.

I vår granskning har vi även jämfört olika för- och nackdelar mellan olika produkter innan vi slutligen kunnat enats i att välja ut fyra stycken favoriter till vår topplista ovan. Vi har exempelvis jämfört material och kvalitetskänsla mellan de olika bärstolarna. Vi har även jämfört komfort och även förvaringsmöjligheter de inbyggda ryggsäckarna och förvaringsfacken. Resultatet ser du ovan. De fyra bärstolarna vi har valt ut till vår topplista känner vi oss mycket trygga med att rekommendera till våra läsare.