Bästa regnställ för barn: Bäst i test 2024

regnkläder för barn

När det väl börjar regna så gäller det att man är förberedd och har regnkläder till barnen därhemma. Lite regn stoppar oftast inte barnen från att vara aktiva och leka, snarare tvärt om. Som föräldrar vill vi ju också uppmuntra barnen till att ha ett aktivt utomhusliv och då gäller det så klart att de har kläder som håller dem varma och torra oavsett väderlek.

Med bra regnkläder på så kan barnen vara ute längre i friska luften utan att det är risk att de blir blöta eller kalla. Ett bra regnställ är en riktigt bra investering som barnen kommer ha stor nytta av i flera år framöver. Det finns dock exempel på regnkläder där ute som inte riktigt håller måttet. Eftersom ett regnställ kan kosta en del i inköp gäller det att välja rätt från början. Nedan tipsar vi om några riktigt bra produkter som fungerar lika bra till vardags som de gör till vandring och friluftsliv.

De 5 bästa regnställen 2024

Vi har granskat och testat en mängd olika regnkläder för barn. Nedan har vi satt ihop en bäst i test-topplista med de kompletta regnställ som vi tycker är allra bäst. Vi har valt ut regnställ från olika tillverkare med lite olika egenskaper för att det ska gå att hitta något för alla behov.

De regnställ vi slutligen valt ut håller alla en hög standard. Vi ser nämligen hellre att man satsar på ett regnställ av hög kvalitet som håller i längden snarare än att man blir tvingad att köpa flera billiga produkter under en kort tid. Ett riktigt bra regnställ ska hålla barnet torrt och varmt och gå att använda under flera år. Självklart gäller regeln att man får vad man betalar för. Med det sagt så ska det även sägas att en bra produkt faktiskt inte behöver kosta skjortan. Vi har nedan valt ut flera modeller med relativt billiga priser, som ändå känns kvalitativa och slittåliga. Läs vidare för att se vilken nivå som är lagom för dig.

1. Didriksons Kids’ Boardman C Set

 • Bäst i test
 • Vatten och vindtätt
 • Fodrat med fleece
 • Hög kvalitet, väldigt slittålig
 • Hög rörlighet

Detta är ett mycket uppskattat regnställ som håller tätt både mot vatten och vind. Didriksons är en svensk tillverkare som i över hundra år tillverkat plagg som tilltalat folket.

Detta set håller en hög standard och är tillverkat av galon med svetsade sömmar. Bensluten är elastiska, något som gör att barnen kan hålla sig rörliga. Hela regnstället är för övrigt smidigt att röra sig i, något som underlättar för att få barnen att använda det.

Eftersom detta set är fodrat med fleece så går det bra att använda även när det är kallt ute. De inbyggda reflexerna gör även att man kan känna sig tryggare om det är biltrafik i anslutning till platsen där barnen ska vistas.

Båda jacka och byxor känns väldigt tåliga när man känner på dem. Det faktum att knäna är förstärkta gör att vi känner oss trygga med att byxorna kommer hålla under en lång tid framöver, även om man har barn som gillar lek och bus. Regnkappan har en praktiskt huva som går att ta av när man inte behöver den.

2. Reima Kids’ Tipotella Rain Outfit

 • Bra prisval
 • Mycket för pengarna
 • Gjord på återvunnet material
 • Mycket anpassningsbar
 • Finns i flera fina färger

Detta är ett mycket prisvärt regnställ som ger mycket för pengarna. Trots att denna produkt är flera hundralappar billigare än konkurrenternas jämförbara modeller ger Reimas regnställ den värme och vattentäthet man behöver under både kyliga och regniga dagar. Stället har svetsade sömmar som ser till att hålla vattnet ute, även om man är ute hela dagen och leker. Eftersom insidan är täckt med ett varmt och slätt vävfoder så är denna produkt bästa valet för lite kallare dagar.

Något som vi särskilt gillar med just Reimas modell är att den är tillverkad av återvunnet material. Detta set är därför det bästa valet för medvetna föräldrar.

Reimas regnställ är lätt att anpassa till vilken bärare som helst. Både hängslen och midja går att justera för att få perfekt passform för bäraren. Fotöglorna är elastiska och går även att ta av om man inte behöver dem. Samma sak gäller även för huvan.

Detta är en kvalitativ produkt som är helt fri från PVC. Reflexer finns både på jacka och byxor för barnets säkerhet.

3. Lindberg Kids Fagerhult Rain Set

 • Snyggast
 • Hög kvalitet
 • Slittålig och funktionell

Det spelar ingen roll om det är regnigt eller slaskigt väder, setet från Lindberg håller ändå barnen torra. Materialet är tåligt Polyuretan som gör ett utmärkt jobb med att hålla vattnet kvar på utsidan. De svetsade sömmarna gör även sitt till att garantera att man håller sig torr även över tid.

Tyvärr finns det en hel del regnställ där ute som är ganska fula om vi ska vara helt ärliga. Därför blev vi glada när vi hittade denna modell från Lindberg som ser riktigt snygg ut att bära. Denna modell finns i flera olika fina färger, alla med samma snygga design. Lyckligtvis har detta regnställ för barn inte bara utseendet med sig, det levererar också rent funktionsmässigt. Produkten har nämligen en mycket hög motståndskraft mot vatten. Man kan i princip vara ute i regnet hela dagen utan att man blir blöt innanför regnjackan eller regnbyxorna.

Både huva och fotstrapparna är avtagbara på denna modell, något som gör att man kan anpassa plagget på ett sätt som passar en själv. Självklart finns reflexer som ökar synligheten när det är mörkt ute.

Detta är ett bra val för den som vill ha ett snyggt regnställ som dessutom är slittåligt och funktionellt.

4. Skogstad Kids’ Ona

 • Rak passform
 • Mest anpassningsbara
 • Omtyckt av barnen
 • Relativt billig

Detta är ett pålitligt regnställ för barn som har det allt man kan begära av en modell i denna prisklass. Setet är gjort av PU-material med 8000 mm i vattenpelare. Vattenskyddet är tillräckligt starkt för att barnen ska kunna hålla sig torra en hel dag utomhus i regnigt väder.

Just denna modell har en väldigt rak passform, något som många barn tycks föredra. Vi gillar verkligen de elastiska muddarna som sluter till och som hindrar att fukt kryper in i plagget. Över midjan finns kardborreband som gör att man kan anpassa så att plagget får en perfekt passform oavsett vem som bär det. Även de elastiska hängslena är anpassningsbara efter person. I midja och benslut finns även tryckknappar som man kan använda för att specialjustera passformen.

5. Reima Joki Rain 

 • Jämförelsevis billigt
 • Snygg stilren design
 • Bra för aktiva och rörliga barn
 • Hög kvalitet och bra skydd mot regn och vind

Detta är ett av de billigaste regnställen i vårt test. Imponerande nog är det också ett av de bästa. Detta regnställ har fått mycket höga betyg av kunderna, och det inte så svårt att förstå varför när man synar det i sömmarna. Detta är ett set med svetsade sömmar som håller regn och fukt borta, nästan oavsett vad man företar sig. Reima Joki är dessutom vindtätt och är väl fodrat på insidan. Vindskyddet och den varma fodringen gör att man kan känna sig varm och bekväm utomhus en regnig dag, även när det blivit riktigt kyligt ute.

Denna modell har stretchig resår i ärmslut, benslut såväl som över midjan. Resårerna i kombination med designen på stället tycker vi gör att man får en mycket god rörlighet i setet, något som såklart är tacksamt när man har med aktiva barn att göra.

Precis som i många andra produkter från Reima så innehåller detta set en stor andel återvunnet material. Miljötänket gör att vi blir extra villiga att rekommendera just Reimas eminenta regnställ.

För aktiva barn se även vår artikel skaljacka för barn bäst i test