Bästa skidjackan för damer: Bäst i test 2024

En bra skidjackas viktigaste uppgift är att hålla dig torr och varm, både under bra, och mindre bra väderförhållanden ute på exempelvis fjället. Något man lätt glömmer bort är även att skidjackan samtidigt som den känns ombonad även måste vara enkel att röra sig i. Om man har en aktiv livsstil så fungerar det inte med en stel jacka som begränsar rörelseförmågan. Att välja rätt skidjacka genom att bara läsa tillverkarnas beskrivningar kan vara svårt. Nedan guidar vi dig till några riktigt bra val bland skidjackor för damer.

De 5 bästa skidjackorna för damer 2024

Vi har granskat en mängd olika skidjackor. För att underlätta för våra läsare att göra ett bra köp så har vi valt ut fem modeller vi tycker riktigt bra om. Vi har valt ut jackor av hög kvalitet så du behöver inte oroa dig för att jackan inte ska håll måttet. Samtliga av våra utvalda jackor är mycket slittåliga. De är även bra på att hålla värmen och fantastiska på att hålla fukt borta. Vi har medvetet valt ut jackor i lite olika prisklasser så att det ska gå att hitta ett bra alternativ beroende på behov. Klicka gärna på länkarna till respektive återförsäljare för att läsa mer om jackan samt att se aktuellt pris.

1. Haglöfs Lumi Jacket Women

 • Bäst i test
 • Hög kvalitet
 • Fukt avlägsnas
 • Återvunnet material
 • Hög väderskyddande krage

Som vanligt levererar här Haglöf en eminent jacka för skidbacken. Lumi Jacket Women är en skidjacka för damer som håller oss både varma, torra och rörliga i skidbacken på en och samma gång. Detta är dessutom en produkt för den medvetne konsumenten. Skidjackan är nämligen till stora delar tillverkad av återvunnet material, något som gör att man gör sitt till att bidra.

En av denna jackors stora styrkor är dess förmåga att ventilera ut fukt ur plagget. Ventilationen fungerar bland annat tack vare luftigt meshtyg under armarna och en meshfodring på insidan som andas. I plagget finns även speciella ventilationsblixtlås som snabbt ger en påtaglig effekt när de öppnas upp.

Detta snygga och praktiska plagg har en mängd fickor som sitter på precis rätt ställen. Här finns möjlighet till förvaring till de småprylar man kan tänkas vilja ha med sig upp på skidbacken.

Detta är en tålig jacka som klarar av både regn och snö. Jackan har ett bra snölås med silikongrepp. Kragen på denna jacka är relativt hög, den även mycket skön tack vare sin välfodrade insida. Den höga kragen håller både vind och fukt borta.

2. Norröna Lofoten Gore-Tex Thermo100 Jacket W’s

 • För proffsen
 • För snowboard och skidor
 • Högsta kvalitet
 • Överlägsen uppvärmning
 • Gore-tex

Norröna Lofoten Gore-Tex Thermo100 Jacket W’s är en riktig proffsjacka för kvinnor som gillar att åka skidor eller snowboard. Detta är det utmärka valet för den som vill ha det allra bästa. Enda nackdelen med denna skidjacka är att den har ett högre pris än genomsnittet på marknaden. Är man dock beredd att betala extra för att få kvalitet och funktionalitet som håller i längden så tycker vi att denna jacka helt klart kan vara värd sitt pris.

Denna skidjacka är skyddad av Gore-tex, något som gör att man kan hålla sig torr i de flesta lägen. Denna jacka är väl lämpad att ta på sig när man är ute och åker under kyliga förhållanden. Tack vare jackans goda isolering så håller man sig varm länge, även om det är riktigt kallt ute.

Ytterligare en styrka med denna skidjacka är dess överlägsna passform. Tack vare att jackan sitter kroppsnära, samtidigt som den följer med bra i rörelserna, gör att många professionella utövare väljer denna jacka.

3. Salomon Women’s Snow Rebel Jacket

 • Toppbetyg av användarna
 • Värmande isolering
 • Mycket rörlig

Detta är en skidjacka för damer från välkända Salomon. Jackan har en skön vaddering och passar lika bra till freeride och snowboarding som till skidåkningen. Tack vare den extra tilltagna vadderingen så kan man hålla sig varm hela dagen i skidbacken. Samtidigt som jackan kan värma så gör även den goda ventilationen att man inte blir svettig i jackan. Under armarna finns ventilationskanaler som automatiskt leder bort fukt och överskottsvärme.

Denna jacka har två stycken membran som hindrar fukt från utsidan att tränga in i jackan. Tack vare de kompetenta membranen så kan man fortsätta åka i nästan vilket väder som helst. De dolda sömmarna gör att fukt inte heller kan tränga in den vägen, något som kan vara ett problem hos lite billigare modeller. Detta är därmed en jacka för den sportiga kvinnan som vill kunna vara ute när man väl har möjlighet.

Ärmarna i denna jacka är speciellt formade för att ge ökad rörlighet. Detta är något som tydligt märks om man jämför med vissa av konkurrenternas mer stela modeller. Detta är en mycket populär jacka som fått toppbetyg av av användarna, och vi kan verkligen förstå varför!

4. Peak Performance W’s Blizz Jacket

 • Snyggast
 • Premiumjacka med Gore tex
 • Bra passform och rörlighet

Detta är en stilren jacka som gör att man ser mycket välklädd ut i skidbacken. Lyckligtvis har denna skidjacka för damer inte bara utseendet med sig, den är även mycket funktionell. Med funktionell menar vi i detta fallet bland annat att jackan är väldigt obehindrade. Jackan sitter på med god passform och är följsam i både små och stora rörelser.

Detta är en skidjacka i premiumklassen. Priset på denna jacka är jämförelsevis högt, men vi tror att man i längden kan tjäna på att köpa en jacka som denna som man vet kommer hålla i väldigt många år. Jackan är utrustad med Gore-tex membran som garanterar att fukt inte kommer tränga in i jacka, även vid långa utomhuspass. Membranet verkar också vara mycket bra på att inte släppa ut kroppsvärmen. På detta sätt kan man hålla sig varm i jackan även om det är kyligt ute. Under ärmarna finns ventilation som släpper ut fukt men även överskottsvärme om man skulle bli svettig av allt skidåkande.

5. ColourWear Women’s Ida Jacket

 • Mycket snygg design och uppiggande färgval
 • Relativt billig
 • Vattentät

Detta är jackan för dig som vill sticka ut lite i skidbacken. ColourWear har nämligen tagit fram en riktigt läckert designad skidjacka som inte är som alla andra. Förutom den unika designen så finns jacka i flera olika uppiggande färger. Med tanke på den design och även kvalitet som denna jacka erbjuder så tycker vi att den är relativt sett billig. Vi har sett motsvarande modeller som kostat nästan dubbelt så mycket.

Positivt med denna produkt är även det faktum att jackan är tillverkad av återvunnen polyester. På detta sätt gör man även en insats för miljön genom att välja just en jacka som denna. En detalj som vi verkligen gillar med denna jacka är dess fleecefodrade fickor. Det känns skönt att sticka ner händerna i de mjuka och varma fickorna på denna skickjacka.

Denna jacka har två olika lager för att hindra vatten från att tränga in, något som den lyckas alldeles utmärkt med. Sömmarna på jackan är tejpade för att effektivt sätta stopp för läckage den vägen.

Vad ska man ha på sig under skidjackan?

Vad man bör ta på sig under skidjackan beror såklart på vad det är för väder och hur frusen eller varm man känner sig. Det beror även på skidjackan i sig. Vissa skidjackor har flera lager och är mer värmande medans de flesta är lite tunnare. För en normal skidjacka behöver man oftast någon ganska värmande som ändå kan andas. Fleecetyg är ett populärt alternativ då det är mjukt och bekvämt samtidigt som det värmer utan att ta för mycket plats. Man kan även satsa på dun om man vill ha rejält med isolering. Nackdelen med just dun är att det kostar lite mer.

Ett underställ kan vara väl lämpligt att skaffa sig när man åker skidor. Understället hjälper till att hålla dig både torr och varm på samma gång. Understället kan vara av något syntetiskt material eller så kan man satsa på det dyrare alternativet merinoull. Merinoullen är väldigt bra på att transportera bort fukt från kroppen.

Om topplistan

För att utse vilka skidjackor som är de allra bästa så har vi sammanvägt resultatet från en mängd olika tester och recensioner. Vi har bland annat läst artiklar hos Switchback Travel. Förutom tips om bra produkter att titta närmare på har vi här även fått uppdaterad information om vad man ska tänka på när man köper en ny skidjacka.

När vi listat olika jackor som utsetts till bäst i test eller som fått höga kundbetyg påbörjade vi vårt eget jämförelsearbete. Vi har jämfört en mängd olika skidjackor för kvinnor för att kunna välja ut ett fåtal jackor att rekommendera till våra läsare. I vårt jämförelsearbete har vi lagt stor vikt vid att jackorna ska erbjuda en hög kvalitet i förhållande till sitt pris. Vi har jämfört olika material samt olika lösningar för att hålla fukten borta. De jackor vi valt ut har alla bra membran som hindrar väta från att tränga in i jackan. De är även bra på att hålla bäraren varm.

En annat viktigt krav var att jackorna ska vara förberedda för en aktiv livsstil. Genom exempelvis förböjda ärmar kan man försäkra sig om att det ska vara lätt att röra sig i jackan. Resultatet av vårt urvalsarbete ser du ovan. Vi har valt ut fem stycken toppresterande skidjackor för kvinnor.