Bästa cykelryggsäcken: Bäst i test 2024

Om man gillar att cykla så tycker vi att man bör satsa på att skaffa sig en riktig cykelryggsäck. En cykelryggsäck underlättar, och gör cyklingen roligare, oavsett om man tävlar eller om man bara gillar att cykla till jobbet.

Eftersom en cykelryggsäck kan kosta en hel del i inköp så gäller det att tänka till innan man gör sitt köp. Att klura ut vilken produkt som är den bästa bara genom att läsa produktbeskrivningar kan vara ett projekt som är dömt att misslyckas. Vi har därför tagit fram några riktigt bra förslag på cykelryggsäckar för den med höga krav.

De 5 bästa cykelryggsäckarna 2024

Vi har gått igenom en mängd olika cykelryggsäckar som saluförs på den svenska marknaden. Nedan har vi valt ut de produkter som i vårt tycke är bäst i test för tillfället. Vi har enbart valt ut produkter som håller en hög standard och som är slittåliga och kvalitativa nog för att kunna användas under många år. I vårt test har stor fokus även legat på funktionalitet och passform.

Vi har valt ut ryggsäckar inom olika kategorier för att det ska gå att hitta något för alla. Nedan finns både renodlade tävlingsryggsäckar såväl som bra allroundryggsäckar för den som vill ha en ryggsäck som är anpassad för att ta med på cykelturen.

1. VAUDE Bike Alpin Pro 28 +

 • För krävande cykling
 • Perfekt för MTB
 • Mängder av finesser som underlättar cyklingen
 • Hög kvalitet

Detta är valet för dig som är ute på utmanande cykelturer och vill ha en ryggsäck du verkligen kan lita på. Ryggsäcken är också det naturliga valet för den som är beredd att spendera lite extra för att få det allra bästa. Denna ryggsäck är främst designad för MTB-turer men går självklart att använda även i andra sammhang.

Denna produkt innehåller den senaste tekniken för att göra dig så rörlig som möjligt när du cyklar. Ryggsäcken har också funktioner som gör att den belastar kroppen så lite som möjligt. Man kan enkelt dra åt eller lätta på spänningen i systemet för att exempelvis göra att tyngdpunkten på packningen kommer närmare kroppen, något som underlättar i ojämn och slingrande terräng.

Detta är en relativt stor och rymlig cykelryggsäck som har plats för ombyte och även sängkläder vid övernattning. De olika facken gör det enkelt att organisera sin packning. Här finns även ett separat utrymme för en vätskeblåsa.

Denna ryggsäck har verkligen alla de moderna små detaljer och tillbehör som man kan begära av en produkt i toppklass. Fästen för all typ av utrustning som underlättar cyklingen finns installerad. Ryggsäcken är också väl ventilerad, något som gör att man håller sig sval och torr, även under mer prövande strapatser.

2. Thule Cykelryggsäck Stir

 • Relativt billig
 • För dagsturer eller utflykter
 • Mycket smidig ryggsäck
 • Ventilationskanaler över rygg och axlar

Detta är en mycket smidig cykelryggsäck som är designad för att uppfylla alla de behov en genomsnittlig användare kan tänkas ha. Ryggsäcken är perfekt för dagsturer eller även kortare cykelturer. Tack vare att ryggsäcken är slittålig men lättviktig så känns packningen relativt lätt att ta med sig, även om man packar ryggsäcken full.

Både ryggpanel och axelremmar är designad före att luft ska kunna transporteras genom dem. Tack vare det genomtänkta ventilationssystemet så känner man sig varken varm eller fuktig med ryggsäcken på.

Något vi gillar skarpt med denna modell är de praktiska sidofickorna som kan expandera om du behöver lägga till mer packning. På detta sätt vet man att det alltid finns lite extra utrymme om det verkligen skulle behövas. Sidofickorna är exempelvis perfekta för att förvara proviant och vattenflaskor i. Det finns också en dedikerad plats för för en vätskebehållare med slangöppning. I en ficka längst upp finns plats för plånbok och telefon.

Detta är en i vårt tycke väldigt prisvärd, för att inte säga billig cykelryggsäck som ger mycket valuta för pengarna. Ryggsäcken är tillverkad av slittålig nylon, och känns som den kommer kunna hålla hur länge som helst.

3. Osprey Women’s Sylva 5

 • Bäst i test dam
 • Sportig modell
 • Mängder av praktiska fästen
 • Hög kvalitet
 • Lämplig för exempelvis mountainbike

Detta är en mycket lättviktig cykelryggsäck för kvinnor. Ryggsäcken är främst framtagen för mountainbike-cykling men går även bra att använda i andra sammanhang. Detta är en mycket proffsig produkt som passar den hängivna cyklisten eller amatören som vill ha det allra bästa. Tack vare att ryggsäcken anpassar sig så bra efter kroppen så utgör den ett smidigt sätt att få med sig packning samtidigt som den belastar kroppen så lite som möjligt.

Ryggsäcken har alla de fästen som den sportiga användaren kan tänkas att behöva. Här finns bland annat fästen för cykelljus och hjälm. Det finns även en speciell ficka för verktyg.

Axelremmarna på denna ryggsäck är specifikt utformade för cykling. Man kan bära ryggsäcken även när man är ute och går men den den gör sig allra bäst när man sitter på cykeln. En bekvämare ryggsäck på cykeln är faktiskt svår att hitta.

4. Thule Rail Bike Hydration 8L

 • Bästa tävlingsryggsäcken
 • Fokus på passform och rörlighet
 • Lättviktig
 • Ren funktionalitet

Detta är en renodlad tävlingsryggsäck för cyklisten som vill ha det bästa för att maximera sin prestation. Vi tycker att detta är ett av de absolut bästa alternativen om man ser till vad man får för pengarna. Denna ryggsäck är relativt billig, och den presterar lika bra som många av konkurrenternas ryggsäckar som kostar åtskilligt mycket mer.

Denna ryggsäck är framtagen för att göra så lite väsen som möjligt, den ska sitta stadigt fast på ryggen i alla lägen utan att egentligen märkas av alls. När man behöver fylla på med vätska så använder man sig av det magnetiska slangsystemet för att tillgodogöra sig av den dryck man laddat väskan med. Tack vare att det går så smidigt att dricka behöver man aldrig vara rädd att tappa fart när man behöver fylla på sin vätskenivå.

Detta är en slimmad ryggsäck med extremt bra passform. Modellen har en packvolym på 8 liter. Medföljer gör en 2,5 liters vätskebehållare.

5. Osprey Raptor 10

 • Sportig och allround på samma gång
 • Fiffiga fack och bra layout
 • Integrerad vätskeblåsa på 2,5 L
 • Extremt bra passform

Detta är en bra allroundryggsäck som drar åt det tuffare hållet. Om du gillar att cykla snabbt eller länge så är det att rekommendera att ha med sig en pålitlig ryggsäck som denna. Denna cykelryggsäck är väl anpassad för sitt ändamål, det vill säga att underlätta för oss som gillar att vara ute och cykla. Ryggsäcken har all den funktionalitet som man kan räkna med för den som betraktar sin cykling som en sport. Här finns exempelvis en integrerad vätskeblåsa på 2,5 liter som som ger smidig vätskepåfyllning under resan.

Denna ryggsäck har en svårslagen passform på de allra flesta användare. Tack vare att bröstrem och höftbälte kan justeras till att sitta riktigt tight mot kroppen, om man så vill, så kan man vara mycket rörlig och ändå känna sig säker på att ryggsäcken inte känns begränsande. Även själva ryggpanelen har enligt oss en ovanligt god passform.

Denna cykelryggsäck har många olika fack som gör det lättare att organisera sin packning. Sidofickorna är gjorda av ett stretchmaterial, vilket för att man kan få med sig lite extra last när man väl behöver.

Se även vårt test av löparryggsäckar.