Bästa mygghatten: Bäst i test 2024

Genom att använda en mygghatt så slipper man smörja in hela huvudet med myggmedel. Ett heltäckande myggnät ger dessutom bättre skydd än just myggmedel. Ett myggnät i kombination med hatt ger också andra fördelar i att den håller huvudet svalt och skyddar från de skadliga solstrålarna.

De 6 bästa mygghattarna 2024

Vi har testat ett antal mygghattar. Nedan har vi valt ut de produkter vi tycker allra bäst om just nu. En bra mygghatt är en relativt enkel produkt och behöver inte kosta skjortan. Däremot är det viktigt att mygghatten är slittålig så att den tål att tas med ut på äventyr, oavsett väder. Vi har därför valt ut mygghattar som håller en hög kvalitet och som är prisvärda.

1. BMN Mygghatt

Detta är en mycket funktionell mygghatt som gör ett mycket bra jobb i att hålla myggorna borta. Både hatt och myggnät känns kvalitativt när man känner på dem. En av hemligheterna bakom denna mygghatts förmåga att hålla tätt mot myggorna är förmodligen det faktum att myggnätet fästs lite längre ner på bröstet. Detta gör att nätet ligger fast mot bröstet utan att några glipor öppnas där myggen kan smita in.

Denna mygghatt finns i flera olika storlekar, så det finns därför möjlighet för herrar, damer såväl som barn att hitta en effektiv mygghatt. Något vi för övrigt gillar med denna produkt är dess pris. Även om det inte är den allra bästa mygghatt vi sett så får man en väldigt bra produkt till ett relativt lågt pris.

2. Sea to Summit Mosquito Headnet

Detta är produkten för dig som redan har en bra hatt som du vill använda. Detta är nämligen ett myggnät för användning med hatt. Nätet håller en mycket hög kvalitet, något som gör att man kommer kunna använda det under lång tid, och kanske som tillbehör till flera olika hattar om man så vill.

En bra sak med detta myggnät är att man ser bättre genom det än många andra myggnät vi kollat på. Hemligheten sitter troligen i materialvalet mesh. Mesh är ett tunt och luftigt, men samtidigt slitstarkt tyg, med hög visibilitet. Myggnätet är stort, så det passar med de flesta tänkbara hattar. Tack vare dragskon längst ner så ser man till att nätet sitter tajt utan glipor.

3. Outdoor Research Bug Bucket

Detta är en av de i vårt tycke bästa mygghattarna just nu. Det vi gillar så mycket med denna modell är att den känns så luftig och rymlig på insidan. Tack vara den stora fyrkantiga boxen så får man gott om plats inne i hatten. Man slipper på detta sätt att nätet hela tiden lägger sig på ansiktet, något som varit ett problem med andra produkter vi testat. Denna produkt har en bekväm solhatt som skyddar huvudet mot solens skadliga strålar, men även skyddar mot värmen. Nätet skyddar i sin tur mot alla typer av mygg och insekter.

Om det skulle vara myggfritt så kan man enkelt rulla ihop myggnätet och vika undan det, så har man en helt vanlig solhatt. Myggnätet förvaras i en inbyggd ficka i hatten, där stör den inte samtidigt som den alltid finns om man skulle behöva den. På detta sätt kan man alltid ha med sig hatten på turen. Skulle det komma mygg så kan man alltid rulla ner myggnätet.

4. Jack Wolfskin Lakeside Mosquito Hat

Detta är den förmodligen den bästa mygghatten vi testat. Förutom att detta är ett supereffektivt myggnät, så är det även en snygg och bekväm solhatt. Behöver man inte använda myggskyddet för tillfället så kan man vika in det i en ficka i hatten och stänga dragkedjan. Hatten ser då ut som en vanlig solhatt. Med eller utan myggskydd så är denna hatt perfekt att ha på sig på varma och soliga dagar. Hatten skymmer dels solljuset så att du får fri sikt. Hatten gör också att du håller dig sval.

Detta är en mycket luftig mygghatt av högsta kvalitet. Denna hatt har ett luftigt foder som andas och håller dig sval. Hattens foder transporterar nämligen snabbt bort fukt, något som gör att man känner sig torr och fräsch. Själva myggnätet är superfinmaskigt och släpper därför inte igenom minsta mygga. Både hatt och myggnät känns mycket kvalitativt och slittåligt. Detta är en produkt som kommer kunna vara med dig under många myggsäsonger.

5. Stabilotherm Camo Cap With Netting

Detta är en mygghatt, eller snarare myggkeps som håller myggorna borta, samtidigt som den ger möjlighet till fri sikt. Ett problem med mygghattar är ju nämligen att man kan känna sig lite instängd bakom myggnätet då sikten begränsas. Detta problem löser denna myggkeps genom att ha en öppning kring ögonen. Resten av ansikte, nacke och hals skyddas helt och hållet av myggnätet. Själva utkiksgluggen har också resår runt omkring, något som gör att myggnätet sitter med bra passform på på så sätt hindrar myggor från att ta sig in i myggskyddet under.

Detta är en produkt som erbjuder en bra kompromiss mellan myggskydd och fri sikt. Kepsen har ett coolt utseende och design och både den och myggnätet håller en bra kvalitet.

6. Jo Sport Mygghatt

Detta är en billig mygghatt för dig som vill ha ett funktionellt alternativ när myggorna blir för många. Detta är kanske inte den snyggaste mygghatten vi sett men den gör sitt viktigaste jobb utan att krångla. Man sätter bara på sig hatten, fäller ner myggnätet och justerar dragskon för att se till att skyddet sitter tight på plats utan glipor. När väl dragskon är åtdragen så har man ett ogenomträngligt skydd mott myggorna.

Denna produkt utgör, precis som våra andra utvalda mygghattar, ett effektivt skydd från myggbett i ansikte, nacke och hals. Myggnätet på denna hatt är lite tunnare än många andra produkter vi testat, varför det även kan hända att det är lite mindre slitstarkt. Med tanke på det låga priset så kan man dock inte kräva mer än vad Jo Sport Mygghatt levererar.

Om vårt test

Vi har testat en mängd olika mygghattar för att kunna tipsa våra läsare om vilka produkter som är bäst i test just nu. Vi har provat och känt på olika hattar i diverse friluftsbutiker, vi har även testat de mest intressanta kandidaterna ute i verkligheten. Resultatet av våra efterforskningar ser du ovan, en topplista med de allra bästa mygghattarna just nu. I vår undersökning har vi gjort en bedömning av hattarnas kvalitet, det var viktigt för oss att vi känner oss trygga med att produkterna kommer hålla i längden. Priset har även varit viktigt i vårt val. Vi har prioriterat de produkter som vi känner ger bra kvalitet i förhållande till sin prislapp.