Bästa campingdusch: Bäst i test 2024

Om man ska ut på en lång vandring, eller på en lite mer äventyrlig camping, så är det skönt att kunna hålla sig ren och fräsch. Med hjälp av en campingdusch blir det enkelt och smidigt att duscha av sig oavsett var man befinner sig. Det finns olika varianter av dessa duschar, men de är alla designade för att du ska kunna få ett bra och spritt flöde av vatten som underlättar när man ska tvätta sig.

En campingdusch har faktiskt också flera olika användningsområden. Den kan även användas för att tvätta av husdjuren, diska, eller skölja rent smutsig utrustning. Det enda som behövs är en vattenkälla så att man kan fylla dem med vatten.

De 4 bästa campingduscharna 2024

Vi har granskat ett antal portabla duschar för friluftsliv. Nedan recenserar vi de utvalda produkter vi tyckte allra bäst om. Vi har valt ut duschar i olika prisnivå så att det förhoppningsvis ska gå att hitta en dusch för just era behov. De dyrare duscharna har inbyggt vattentryck som byggs upp med hjälp av en pump. Att duscha med en campingdusch av denna typ är en mycket angenäm upplevelse som nästan ger samma bekvämlighet som hemma. Vi har även titta på lite billigare modeller som fungerar tack vare gravitationens kraft. Denna typ av dusch fungerar alldeles utmärkt på vandringen då man kanske klarar sig med en enklare lösning under en begränsad period.

Gemensamt för alla våra utvalda modeller är att de håller en hög kvalitet och att de är mycket prisvärda om man ser till utbudet på marknaden i övrigt.

1. Sea to Summit Pocket Shower

 • Kvalitativ och kompakt
 • Väger endast 120 gram
 • 8,5 minuters duschtid
 • 10 liter
 • Praktiskt snöre för upphängning

Sea to summit gör vanligtvis mycket kvalitativ utrustning som tåls att ta med ut på krävande vandring. Denna portabla dusch är även den ett sådant exempel på en produkt som man kan lita på när man är ute på strapatser eller camping. Detta är en rymlig bag som även kan användas som en vanlig drybag till att förvara exempelvis kläder när man är ute på vandring. Produktens mångsidighet gör att man kan spara in på dyrbart utrymme i packningen när man är ute.

När man använder denna produkt som dusch ger den helt fylld hela 8,5 minuters duschtid, något som bör vara mer än tillräckligt för de flesta behov. Med påsen ingår ett 6 meter långt snöre som gör det enkelt och smidigt att fästa duschen nästan varsomhelst. Vi gillar att denna produkt är så pass lättviktig. Den portabla duschen väger endast 120 gram, något som gör att den knappt märks av i packningen.

2. Nemo Helio Campingdusch

 • Bäst i test
 • Finns i 11 liters- och 22 litersversion
 • Duscha med tryck, tack vare medföljande pump
 • Tack vare högt tryck så är den även perfekt för rengöring av utrustning
 • Kan värmas av solljus

Detta är en väl tilltagen campingdusch med professionell kvalitet. Denna dusch är perfekt för familjen eller det större sällskapet som vill ha tillgång till en dusch som är så nära en vanlig dusch man kan komma när man är ute på vandring eller vildmarkscamping.

Något vi gillar med denna dusch är att den snabbt kan värmas upp genom att placeras i solen. När man förvarat behållaren i solljus kan man ta behagligt varma duschar. Med hjälp av en medföljande fotpump kan man ladda upp ett tryck i behållaren. Tack vare trycket så kan man ta duschar med effektivt vattentryck medan behållaren fortfarande står kvar på marken. Tack vare det höga vattentrycket kan man även använda duschen till att effektivt spola av och rengöra smutsig utrustning. Tack vare den långa duschslangen kommer man åt från vilken vinkel som helst.

Denna dusch är enkel att fylla på, den kan fyllas på varsomhelst utan att man behöver tillgång till en slang. Duschen håller en mycket hög kvalitet. Säkerhetsanordning finns på plats för att hindra att duschen skulle börja läcka under transport.

3. Ferrino Sunshower Deluxe

 • Proffsig produkt
 • Mycket bra duschslang med munstycke
 • Värms snabbt upp av solljus
 • Inbyggd vattentermometer

Detta är en portabel campingdusch med en av de bästa duschslangarna med munstycke vi sett. Detta munstycke känns mycket proffsigt och kvalitativt. Munstycket ger strålar som, samtidigt som de är vattenbesparande, gör att man kan duscha av sig på ett effektivt sätt. Medföljer gör även ett praktiskt fäste för duschslangen.

Detta är en mycket proffsig produkt som har alla tillbehör som behövs för att man ska kunna duscha behagligt under enkla förhållanden. Denna dusch har till och med inbyggd termometer som indikerar temperaturen på duschvattnet! Genom att låta påsen hänga i solen endast ett par timmar så får man varmt och behagligt vatten att duscha i.

4. Coghlans Camp Shower

 • Billig men funktionell
 • Tål att tas med på vandringen
 • Kapacitet 3-4 duschar

Detta är en billig campingdusch som ändå är effektiv och pålitlig att ta med sig på vandring och camping. Under vandringen så är man självklart beredd på att leva under lite enklare förhållanden. Denna dusch gör vad den ska på ett, med tanke på förhållandena, perfekt sätt. Genom att hänga upp behållaren över dig när du duschar får du tillräcklig fart på vattenflödet för att kunna duscha av dig på ett smidigt sätt. En sladd medföljer som underlättar upphängningen.

Behållaren är tillräckligt tålig för att ha med sig på långa vandringar. Plastbehållaren är tillverkad av giftfri PVC så man kan känna sig trygg med att duscha med vattnet som förvarats där i. Denna produkt har en kapacitet på hela 3-4 duschar, så länge man duschar med måtta.

Mer om vårt urval

För att utse vilka utomhusduschar som är bäst i test har vi tagit lärdom av våra egna erfarenheter av camping på vandringen. Vi vet vilka lösningar som fungerar och vilka som inte gör det. Vi vet också vilka tillverkare som gör de produkter som fungerar bäst i längden. För att uppdatera våra kunskaper har vi även läst andra tester och recensioner på området. Vi har även tagit del av betyg och omdömen från andra köpare av campingduschar för att kolla vad verkliga användare ute på fältet faktiskt tycker.

Vi har även granskat de olika produkternas materialval och även lösningar för att få vattnet att flöda på ett jämnt och smidigt sätt. Resultatet av våra undersökningar ser du ovan. Vi har kunnat plocka fram ett gäng produkter som vi känner oss bekväma med rekommendera till våra läsare.

Gillar du camping? Då tror vi även att du uppskattar vår artikel om taktält bäst i test.