Bästa värmestrumporna för herr och dam: Bäst i test 2024

Nästan oavsett vad man gör utomhus på vinterhalvåret så är ofta fötterna ett av de ställen som blir först ansatta av kylan. När man börjar frysa illa om fötterna kan det hända att man blir tvungen att ta sig inomhus för att värma upp sig. För dig som vill kunna vara ute längre, eller bara ha en lite behagligare utomhusvistelse så är ett par elektriska värmestrumpor att rekommendera. Med hjälp av värmestrumporna så håller man tår och fötter behagligt varma även när det är riktigt kallt utomhus.

De 5 bästa elektriska värmestrumporna 2024

Vi har tagit fram en topplista med de värmestrumpor som vi anser är bäst i test för både herrar och damer just nu. Flera av modellerna finns även i storlekar för barn. Vi har endast valt ut välbeprövade och säkra produkter som håller en hög kvalitet. Ett riktig bra par värmestrumpor måste självklart hålla både tår och fötter varma under en långt tid, även om det är riktigt kallt ute. Värmestrumporna måste såklart även vara tåliga för tuffa utomhusaktiviteter. De måste även tåla att tvättas regelbundet, utan att värmeslingorna skadas eller tappar i funktion. Nedan har vi försökt välja ut både toppresterande modeller, men även strumpor med lite billigare priser i budgetsegmentet. Självklart kan man inte vänta sig riktigt samma standard hos de billigaste strumporna som hos de dyraste. Läs vidare för att se vilken nivå du tycker är lagom att lägga dig på.

1. Avignon Heat Sock Surround

 • 40 – 60°C 
 • Håller i upp till 10 timmar
 • Högsta kvalitet
 • Kvalitativ ull med inbyggda värmeslingor
 • Mycket bra pris

Detta är ett av de bästa paren värmestrumpor man kan hitta just nu. Denna modell från Avignon har fått toppbetyg av användarna. När man testat dessa strumpor är det inte så svårt att räkna ut varför de är så populära. Till ett högst rimligt pris får man här ett par strumpor med inbyggd uppvärmning som håller en mycket hög kvalitet. Strumporna känns kvalitativa rakt igenom, de ger en skön värme och är väldigt driftsäkra även när de blir lite äldre.

Dessa strumpor utstrålar skön värme kring tårna, som så klart är ett av de mest utsätta områdena när man är ute länge i kylan. Med dessa strumpor på kan man stå ut länge, även om det är riktigt kyligt ute. Förutom de inbyggda värmeslingorna så hjälper den kvalitativa ullen till att hålla fötterna både varma och torra.

Dessa strumpor med inbyggda värmeslingor hålls varma tack vare medföljande powerbanker. Batterierna är självklart uppladdningsbara och laddas med USB-kabel som följer med på köpet.

2. Lenz Heat Sock

 • Värmer både under och över tårna
 • Prisvärda
 • God ventilation
 • Håller fötterna torra
 • För skidåkning och andra krävande aktiviteter

Detta är ett par kvalitativa och prisvärda värmestrumpor från Lenz. Dessa strumpor värmer både under och över tårna. Eftersom tårna är det mest utsätta området på foten så känns hela foten snabbt varm allt eftersom värmen sprids vidare inne i skon. Denna strumpa är främst framtagen för att hålla dig varm under lång tid när du åker skidor. Vi kan dock tipsa om att denna strumpa är precis lika skön att använda i alla typer av utomhusaktiviteter.

Förutom den utomordentliga sköna värmande känslan så har denna strumpa även fördelen att den är väldigt bra på att hålla foten torr. Tack vare kvalitativa material så transporteras fukt bort från foten. Just värme i kombination med god ventilation visar sig här vara ett vinnande koncept för att man ska kunna njuta av att vara ute längre på vintern.

3. Therm-Ic Sock Set First S-1200

 • Mycket bra passform
 • Kraftfull batteri
 • Tre olika lägen
 • Teknologi för att stimulera blodcirkulationen

Therm-Ic har tagit fram ett par populära värmestrumpor för skidåkningen. Dessa strumpor har väl genomtänkt design och teknologi för att hålla dig varm i skidbacken. Faktum är att strumporna är så pass bra så att de med fördel även kan användas även på promenad eller annan aktivitet. Therm-Ic Sock Set First S-1200 har speciellt teknologi för att stimulera blodcirkulationen, något som hjälper till att hålla foten varm med hjälp av kroppens egna cirkulation.

Med dessa strumpor ingår batteri som kan hålla dig varm i upp till 14 timmar på en och samma laddning. Batteriet fästs på sidan av strumpan och är lätt att reglera. Man kan välja mellan tre olika effekter på uppvärmningen beroende på hur kall eller varm man känner sig för stunden. Om man tar ut mer effekt så tar batteriladdningen självklart slut lite tidigare än om man använda den lägsta effekten. Oavsett effekt så kan man vara säker på att kunna hålla sig varm i bra många timmar utan att batteriet ska ta slut.

Något vi för övrigt gillar med denna strumpa är dess ergonomiska och kroppsnära utformning. Strumpan känns bekväm och sitter mycket skönt på plats. Strumporna kan tvättas i upp till 30 grader.

4. Seger Heat Mid Komplett

värmestrumpa bäst i test
 • Svensktillverkad
 • Toppkvalitet
 • Bästa batteritid
 • Mycket värmande och sköna
 • Slittåliga värmestrumpor som håller i längden
 • Fungerar lika bra för damer som för herrar

Denna värmestrumpa har funktion och kvalitet som slår alla andra av konkurrenternas modeller på fingrarna. Tyvärr kostar denna produkt också därefter. Vi tycker dock att det kan vara väl värt investeringen om man är ute mycket och vill ha en värmestruma av absolut högsta kvalitet, som man kan vara säker på kommer att hålla i längden.

Detta är en mycket mångsidig värmestrumpa som fungerar till egentligen all utomhusaktivitet när det är kallt ute. Oavsett om man sysslar med vandring, jakt eller skidåkning så är Seger Heat Thin Komplett en mycket trogen följeslagare att ha på sig. Denna strumpa har inbyggda värmande värmeslingor vars styrka går att justera i en app eller direkt på batteriet om man vill slippa använda mobilen. Vi tycker dock att mobilfunktionen är väldigt fiffig om man har mycket utrustning på sig i övrigt. Genom att man kan justera uppvärmningen i appen så slipper man vika upp byxbenet för att komma åt reglaget.

Denna strumpa har något av den bästa batteritid vi upplevt. Strumporna kan hålla dig varm i upp till hela 14 timmar på en och samma laddning, något är riktigt imponerande! Detta är produkten för proffset eller bara den vanliga friluftsmänniskan som vill ha det allra bästa.

Segers strumpa tillverkas i Sverige och man känner att det är kvalitet rakt igenom. Att tillverkning och material är framtagna med miljön i åtanke gör ju inte heller saken sämre. Enda minuset vi kan se med denna produkt är att den kostar lite mer än konkurrenternas modeller. Vill man dock ha den bästa kvalitén så får man betala lite extra.

5. Avignon Warmth Sock Powerbank

 • Relativt billiga och mycket bra värmestrumpor
 • Tre olika lägen
 • Slittåliga och kvalitativa

Detta är ett, sett till marknaden i övrigt, ett relativt billigt set med värmestrumpor med tillhörande batterier. Vi har sett billigare värmestrumpor där ute, men inga som riktigt håller måttet. Att köpa billiga värmestrumpor från Kina kan vara en dålig ide om det inte uppfyller våra europeiska säkerhets och kvalitetsstandarder. För en relativt billig penning så får man här en riktigt bra produkt som känns både kvalitativ och slittålig.

Med dessa strumpor så medföljer två stycken Litium-powerbanks som går att ladda med medföljande USB-kabel. Strumporna har tre olika lägen, 40, 50 och 60 grader. I den mest sparsamma inställningen räcker batteriet cirka 10 timmar. Med maximal värme på så kan man räkna med att strumporna kommer fungera i cirka 4 timmar, något som räcker långt för de flesta användare.

Satsa på kvalitet

Ett misstag många gör att att de köper lite för billiga strumpor, något som kan bli dyrt i längden. Värmestrumpor har dyra komponenter såsom värmeslingor och batterier. Därför är det vettig att lägga lite extra pengar för att kunna satsa på en strumpa av hög kvalitet som håller i längden. Att välja en strumpa av bomull kan exempelvis vara en dålig ide. Bomull är inte speciellt bra på att leda bort fukt, något som gör att den blir obekväm samtidigt som fukten sliter på elektroniken.

Välj istället en strumpa med med ull och/eller syntetiska material. De allra bästa strumporna tycks ha en väl avvägd blandning av olika material för att skapa en strumpa med de allra bästa egenskaperna. Välj gärna också en strumpa med kompression då detta främjar blodflödet i fötterna när man är ute på långa vandringar.

Om topplistan

Hur valde vi då ut vilka elektriska värmestrumpor som är bäst i test? För att ta reda på vilka de bästa strumporna är så har vi ställt frågan på olika forum för friluftsliv, jakt och skidåkning. Vi har även tagit hjälp av professionellt utförda tester som exempelvis i Mens Health för att få input på vilken värmestrumpor vi borde titta närmare på.

När vi fått fram en lista med en mängd lämpliga kandidater som vi kunde jämföra vidare. Vi har jämfört material, kvalitet, batteri och design med mera för att avgöra vilka de fem värdiga vinnarna var till vår topplista. Vi har även lagt stor vikt vid produkternas priser i vår rangordning, detta innebär att prisvärda alternativ totalt sett kan ranka bättre än produkter som är aningen bättre eller likvärdiga men som i vårt tycke varit lite för dyra. Ett krav har även varit att strumporna ska gå att köpa i svensk butik eller e-handel. Resultatet av våra efterforskningar är en topplista med riktigt bra produkter som förtjänar vår rekommendation.