Bästa värmesulorna: Bäst i test 2024

Oavsett om man utövar en sport utomhus, vandrar, jobbar eller bara pendlar till jobbet så är det skönt att kunna hålla fötterna varma när det är kallt ute. Ullstrumpor i alla ära, men med hjälp av ett par värmesulor behöver man aldrig frysa om fötterna.

Det finns olika sorters värmesulor. Längre tillbaka i tiden fick man nöja sig med engångssulor som blev varma när man öppnade förpackningen. Dessa typer av sulor värms med hjälp av en kemisk reaktion. Att använda nya sulor varje gång kan dock bli både dyrt och miljömässigt fel. Idag har därför de batteridrivna värmesulorna tagit över nästan helt. Fördelen med en batteridriven värmesula är att du kan återuppladda den för att använda om och om igen.

De 5 bästa värmesulorna 2024

Nedan har vi valt ut de produkter som vi tycker är bäst i test. Vi har valt ut värmesulor av allra högsta kvalitet. Detta är sulor som kommer kunna användas ett mycket stort antal gånger utan att de kommer slitas ut eller tappa i uppvärmningsförmåga. En värmesulas viktigaste uppgift är såklart att den ska vara skön och värmande under lång tid. Våra utvalda produkter har alla bra och långa batteritider. Exakt hur bra produkt man får beror såklart till viss mån hur mycket man är beredd att betala. Nedan har vi valt ut produkter i lite olika prisklasser så att det ska finnas något för alla.

En bra värmesula ska självklart även vara bekväm att gå på. I de flesta moderna värmesulorna är batteriet integrerat på ett sådant sätt att det inte märks av. Sulorna vi valt ut är ergonomiska och fjädrande att gå på. Längst ner i vår lista presenterar vi även alternativ på en kemisk sula för dig som inte vill ha en batterdriven värmesula.

1. Therm-ic Set 3D +C-Pack 1300B

 • Bäst i test
 • Premiumpaketet
 • Kraftfulla batterier som värme i upp till 13 timmar

Detta är det bästa paketet med värmesulor just nu. Med i detta paket får man ett kraftfullt Therm-ic C-Pack batteripaket. Batterierna i detta paket ger upp till 13-timmars värme, något som gör de till några de kraftfullaste vi sett. Detta paket är därför det bästa valet till proffsen, eller den seriösa friluftsmänniskan som verkligen gillar att vara ute mycket på vintersäsongen. Priset för dessa sulor är relativt högt, därför skulle vi inte rekommendera dem till någon som tror att man inte skulle använda dem så ofta. För mer begränsade behov så finns det billigare värmesulor vi kan rekommendera längre ner här i vår topplista. För den som vill ha det allra bästa, och är beredd att betala för det, så är detta paket från Therm-ic det bästa man just nu kan köpa för pengarna.

Dessa värmesulor har fått toppbetyg av användarna. Om man läser recensioner lämnade av kunderna så kan man se att en överväldigande majoritet är mycket nöjda med sina värmesulor från Therm-ic. Sulorna är mycket enkla att använda. Denna produkt kan styras med hjälp av din egen smartphone genom bluetooth, detta är mycket smidigt och enkelt. Uppvärmningen kan regleras i tre olika steg, på detta sätt kan man använda den effekt man behöver för stunden. Genom att hålla uppvärmningen på en lägre nivå när man inte känner sig så frusen så kan man även spara på batteriet.

Dessa sulor håller absolut toppkvalitet i varje enskild del. Produkten finns i flera olika storlekar. Man kan även klippa till sulan för att få den att passa perfekt i vilka skor eller kängor som helst.

2. Heat Experience Heated Insoles

 • Högsta kvalitet
 • Unisexmodell
 • Ergonomiska och sköna
 • Bra uppvärmning och bra batteritid

Heated Insoles från Heat Experience är en av de enligt oss sammanvägt bästa värmesulorna just nu. Dessa sulor passar lika bra för damer som för herrar. Sulornas utformning är mycket ergonomisk och de sitter skönt på plats i vilka skor som helst. Hälen är fylld med gel, något som gör att man får skön och skonsam svikt i stegen.

Dessa sulor har ett integrerat batteri som är mycket tunnare än hos många andra värmesulor vi tittat närmare på. De faktum att batteriet är så tunt gör att det inte märks när man går på sulan. Uppvärmningen kontrolleras med en medföljande fjärrkontroll. Uppvärmningen kan styras i tre olika steg beroende på hur frusen man känner sig om fötterna. Om man kör på den mer blygsamma effekten så kan batteriet vara i upp till 6 timmar. Vid de högre effekterna blir driftstiden självklart något lägre. Oavsett hur kallt det är så varar batteriet relativt lång tid om man jämför med många av de konkurrerande produkterna där ute.

Förutom bra uppvärmning och lång batteritid så gillar vi hur sköna dessa sulor är. De känns verkligen mjuka att gå på. En annan fördel med just dessa värmesulor är att de är väl ventilerade. Tack vare att sulorna kan andas så kan man hålla fötterna torra även om man är aktiv.

3. Avignon Heat Sole

 • Mycket prisvärda
 • Ställbara värmelägen
 • Fjärrkontroll medföljer
 • Passar alla skor

Avignon har släppt ett par högkvalitativa värmesulor för oss som vill ha det allra bästa. Dessa sulor kan ställas in i tre olika värmelägen, 40, 50 och 60 grader. Förutom att dessa sulor är väldigt värma när de är i drift så är de alltid sköna att gå på. Sulorna är väl isolerade och har ett speciellt skum som gör dem fjädrande och mjuka att gå på. Med dessa sulor i vandringsskorna behöver man inga ytterligare sulor.

Med denna produkt medföljer en liten fjärrkontroll som man kan styra uppvärmningen med. Fjärrkontrollen har man exempelvis i byxfickan för enkel och smidig åtkomst. Batterierna till värmesulorna är integrerade i sulorna. Det märks inte alls av att det finns batterier i sulorna när man går på dem. Batterierna laddas med hjälp av medföljande USB-kabel. Något vi tycker är väldigt praktiskt är att sulorna har små lampor med färgindikatorer som talar om hur mycket laddning man har kvar på batteriet. Eftersom man hela tiden kan få en indikation av hur mycket batteri man har kvar kan man planera sin förbrukning och även tid ute om man vill säkerställa att man har varma fötter under hela utevistelsen. Tack vare att man kan klippa till ytterkanterna av sulorna så kan man få dem att passa i vilka skor som helst.

Detta är prisvärda och användarvänliga värmesulor som vi varmt kan rekommendera. Själva uppvärmningen sitter i undre främre delen av sulan. På detta sätt blir fokus kring tårna och främre delen av foten, just där man först får problem med kylan. Värmen sprider sig dock även vidare i resten av skon. Hela upplevelsen är mycket behaglig när det är kallt ute.

4. Gridarmor Heat Sole

 • Bra mellanprisalternativ
 • 9 timmars uppvärmning
 • Fjärrkontroll och LED-indikator

Detta är ett par relativt billiga uppvärmda sulor av hög kvalitet från Gridarmor. Denna produkt är en bra kompromiss om man vill komma lite billigare undan samtidigt som man vill ha en seriös och kvalitativ produkt som tål att användas på lite mer krävande vandringar eller utomhusarbete.

Dessa sulor har ett rejält värmeelement som är placerat på framsidan av sulan. När värmen väl är påslagen som blir hela foten varm och behaglig inne i skon. Beroende på hur kallt det är så kan man ställa in uppvärmningen i lägena låg, mellan och hög. Värmeregleringen styrs enkelt med hjälp av medföljande fjärrkontroll. Här finns även en ledindikator som hela tiden hintar om hur mycket laddning som återstår. Vid full laddning räcker batteriet till upp till hela 9 timmars uppvärming!

Detta är mycket sköna sulor som passar till de flesta uppgifter man kan tänkas utföra utomhus på höst eller vinter.

5. Bästa batterilösa värmesulorna: Therm-ic Foot Warmer 20-Pack

 • Kemisk uppvärming
 • Batterilöst
 • Smidig engångsprodukt

Här på Friluftstopplistan föredrar vi de batteridrivna fotvärmarna. Batterierna har idag utvecklats så pass långt att man kan få väldigt många timmars värme på en och samma laddning. Batterierna är också så pass slimmade att de inte märks av i skon. Vill man trots allt inte ha ett batteridrivet alternativ så är detta 20-pack med kemiska värmare det bästa alternativet. Eftersom denna produkt kommer i 20-pack så får man ett jämförelsevis billigt pris per sula.

När man öppnar förpackningen så sätter en kemisk reaktion igång inne i sulan. Den kemiska reaktionen varar i cirka 8 timmar och kommer hålla dina fötter varma under tiden. Fördelen med denna typ av värmesulor är att du kan ha med dig ett antal på vandringen utan att behöva vara beroende av elektricitet för att ladda dina sulor. När sulorna väl är använda så kan du slänga dem.

Detta är en bra lösning för den som vill ha fotvärmare som inte behöver laddas upp. Denna produkt kan med fördel kombineras med en batterdriven fotvärmare om man är orolig att laddningen ska ta slut på vandringen. Detta är en naturlig produkt, innehållet är huvudsakligen kol, salt och vatten. Detta är en billig och bra produkt om man vill ha sulor som fungerar oavsett tillgång på el. Dessa sulor är tyvärr inte alls lika bekväma som de andra i vår topplista så du bör ha sköna sulor i skon till att börja med.

Appstyrt är bekvämt

När du väljer dina nya värmesulor så finns det flera saker som kan vara värda att tänka igenom på förhand. En viktig aspekt tycker vi är hur du kontrollerar sulorna. Man kan nämligen behöva justera värmen allt eftersom man är ute och går. Om man känner sig frusen så kan det bli läge att skruva upp uppvärmningen för att kunna hålla fötterna fortsatt varma. Än vanligare är kanske att man börjar svettas om fötterna och vill skruva ner uppvärmningen något. Att kunna styra värmesulorna med en app i mobilen kan tyckas vara överkurs. Efter vi väl testat denna funktionalitet så måste vi dock tillstå att det är väldigt bekvämt att kunna ta upp mobilen för att justera sulans funktioner. Att ha en svåråtkomlig knapp på själva sulan är inte direkt en hitt. Många av de medföljande fjärrkontrollerna kan även vara krångliga att hålla reda på. Mobilen har man dock sedan tidigare alltid koll på var den är när man är ute och går.