Bästa skidjackan för barn: Bäst i test 2024

För att skidsemestern ska bli rolig för hela familjen så gäller det att hålla barnen på gott humör i skidbacken eller i skidspåren. En nyckel till att få barnen att orka med en hel dag av utomhusaktivitet på vintersäsongen är att hålla dem varma och torra. För att lyckas med skidåkningen är det därför nödvändigt med en riktigt bra skidjacka, som är vädertålig samtidigt som den ger möjlighet för barnen att vara aktiva och rörliga.

De 5 bästa skidjackorna för barn

Vi har granskat en mängd skidjackor för barn. Nedan har vi valt ut de fem jackor vi gillade allra bäst. Vi har i vårt urval valt ut olika typer av jackor så att det ska gå att hitta en modell för de flesta behov. Vissa av våra val är mer eller mindre helt inriktade på skidåkning, medan några av jackorna är av allround-karaktär. Om man åker mycket skidor så kan det vara värt att satsa på en riktig proffsjacka för skidåkning. Om man däremot tycker det är dyrt att lägga ut allt för mycket pengar på en renodlad skidjacka så kan ett förslag vara att man tittar närmare på en jacka som är anpassad för alla typer av utomhusaktiviteter.

1. The North Face Kid’s Snow Quest Jacket

 • Bäst i test
 • Prisvärd allroundjacka
 • Fokus på skidåkning men även andra utomhusaktivitet
 • Höga betyg av användarna
 • Håller barnen varma och torra

Detta är en allroundjacka för barn av allra högsta kvalitet från välkända tillverkaren The North Face. Denna jacka håller barnen torra och varma, oavsett vilken utomhusaktivet de sysslar med. Tack vare att denna jacka kan användas i en mängd olika sammanhang, vare sig man är i skidbacken eller bara är ute på promenad, så tycker vi att detta plagg blir extremt prisvärt i förhållande till antalet potentiella användningar. Vad denna jacka är allra bäst på är dock skidåkning. Tack vare att denna jacka är så fukttålig så går det att vara ute och åka skidor hela dagen utan att barnen blir gnälliga. Nyckeln till glada barn i skidbacken är så klart att de inte ska behöva frysa eller bli blöta. Båda dessa punkter levererar jackan på med bravur!

På ytskiktet är denna jacka helt vattentät. På insidan andas jackan tack vare dess goda ventilation. Ventilationen gör att både svett, men även fukt som lyckats tränga in genom öppningarna ventileras ut igen. Detta är en mycket praktisk jacka där varenda designdetalj känns genomtänkt. Allt ifrån fickors placering till den väl elastiska huvan och kardborrebanden i ärmsluten gör att användande blir smidigt och behagligt. Ett plus även för de reflekterande loggorna som ökar synligheten, och därmed säkerheten.

2. Isbjörn Carving Winter Jacket

 • Tåligast
 • Hög kvalitet och slittålighet
 • Bra allroundjacka för alla vinterns aktiviteter
 • Tjock men ändå rörlig och lättviktig

Detta är en mycket värmande jacka för de lite äldre barnen. Isbjörn Carving Winter Jacket är verkligen en kvalitetsjacka som kan användas till det mesta på vintersäsongen. Det faktum att jackan inte bara behöver hållas till skidbacken gör att den får ett mervärde som mycket väl motiverar den investering man gör när man införskaffar jackan.

Denna jacka är relativt tjock. Tjockleken gör att jackan håller värmen på ett sätt som är överlägset de flesta andra skidjackorna på marknaden. Det som är bra med denna jacka är dock att den, samtidigt som den är bra på att hålla värmen, sällan blir för varm. Hemligheten ligger i det membran som finns på insidan av jackan. Membranet ser hela tiden till att överskottsvärme och fukt leds bort från kroppen, och ventileras ut. Något som imponerar med detta plagg är att det väger betydligt mycket mindre än man först kanske tror när man ser plagget. Trots att jackan ser stor och tjock ut så är den väldigt lättviktigt, och därmed bekväm att bära även om man utför fysiska aktiviteter som skidåkning. Hemligheten ligger i tillverkarens Primaloft-foder som är isolerande men lättviktigt.

Detta är en mycket slitstark jacka, och därför är den perfekt för just barn. Jackan är till största delen gjord av ett speciellt nylon som är flera gånger mer slitstarkt än polyester. Tack vare att jackan är så tålig så kan man släppa iväg barnen på äventyr utan att vara rädda att de ska förstöra jackorna. Tack vare att jackan är så tålig så kan man använda den till vardags på vintern utan att den försämras varken funktionellt eller visuellt.

3. Rip Curl Kids’ Olly Snow Jacket

 • Proffsig!
 • Fokus på skidåkning och rörlighet
 • Tunn och bekväm
 • Växer med barnet

Detta är en proffsig jacka med ett tydligt huvudfokus: skidåkning. Ofta finns mängder av professionell utrustning och kläder för oss vuxna när vi ska åka skidor. För barnen är det dock ibland lite si och så med den saken. Vi tycker att man även ska satsa på barnen när man är ute och åker skidor med familjen. När barnen har rätt utrustning och rätt kläder så blir det roligare för hela familjen att åka. Om barnen hålls varma och torra men även rörliga så är det roligare att stanna ute längre tid. Om man man vill ha en riktigt proffsig skidjacka för barnen så kan vi därför rekommendera att man tar en titt på detta eminenta plagg från välkända Rip Curl.

Detta är en jacka av mycket tåligt polyester. Jackan passar bra både för avancerade åkare såväl som för nybörjare. Tack vare att jackan är så slitstark så kan man trilla bra många gånger utan att plagget tar någon skada. Denna jacka är relativt lätt vadderad. Det faktum att jackan är tunn och sitter med god passform gör att man kan åka länge utan att bli irriterad på att jackan begränsar. Något som är fallet hos en del andra lite tjockare jackor.

Trots att jackan är jämförelsevis tunn så tycker vi att den är utomordentligt bra på att att hålla vind och kyla borta. Tack vare att jackan är vattentät med 1000 mm vattenpelare så ser den även till att fukt hålls borta från insidan av jackan, oavsett väder. En fördel med denna jacka är även att den kan fås att växa med barnet. Tack vare att man kan förlänga ärmarna med upp till 3 centimeter gör att man kan behålla jackan över flera säsonger, något som gör den än mer prisvärd.

4. Helly Hansen K Legend Ins Jacket

 • Hög kvalitet
 • Pålitlig
 • Jämförelsevis billig
 • Bra reflekterande material

Om man vill vara säker på att man får en jacka av hög kvalitet som håller i längden så är det ett säkert kort att vända sig till välkända tillverkaren Helly Hansen. Om man väljer just Helly Hansen så kan man enligt vår erfarenhet nästan alltid vara säker på att man blir nöjd. Även Helly Hansen K Legend Ins Jacket är lyckligtvis en jacka som levererar på alla viktiga punkter. Detta är en skidjacka som garanterat håller barnet torrt under vintersäsongen.

Trots att denna jacka ser relativt tun och lättrörlig ut så är den förvånansvärt isolerande mot kyla. Man kan bära denna jacka en hel dag utomhus i vinterklimat utan att behöva frysa. Tack vare vattentätt tyg och förseglade sömmar så fungerar jackan även bra när det är blött ute.

Något vi gillar med denna jacka är även att den har varselmaterial längs luvans nedre kant. Det reflekterande materialet gör att barnet är väl synligt i utomhusmiljön. Även om denna jacka är mycket värmande så blir det aldrig för varmt eller svettigt i jackan. Tack vare smart design och högkvalitativ fodring som andas så transporteras fukt och överskottsvärme effektivt bort från kroppen. Ärmarna på denna jacka är förböjda, något som ger en överlägsen rörlighet. Den goda rörligheten gör i bästa fall att barnen tycker att det är roligt att vara ute längre tid åt gången. Med tanke på den kvalitet man får för pengarna så tycker vi att denna jacka är jämförelsevis billig om man jämför med de flesta av konkurrenternas modeller.

5. ColourWear Youth Pole Jacket

 • Värmande jacka för kalla dagar
 • Skönaste jackan att bära
 • Mysig fodring
 • Bra passform och stretch

Detta är skidjackan för oss som tycker att jackans allra viktigaste uppgift är att hålla barnet varm i skidbacken. Tack vare denna jackas väl tilltagna och sköna fodring så kan man vara ute långa dagar i vinterkylan och ändå se till att barnet är varmt och komfortabelt. Denna jacka är väldigt omtyckt av användarna och vi kan verkligen förstå varför. ColourWear Youth Pole Jacket är väldigt ombonad och skön att bära. Att jackan gör att man är varm och bekväm även när det är kallt eller blåsigt ute gör att även tuffare dagar blir roliga att åka skidor på.

Hemligheten bakom denna skidjackas framgångar är dess mycket isolerande 2-lagersmaterial. De två lagren håller kvar värmen i jackan samtidigt som kylan stannar på utsidan. Fodret känns mycket mjukt och bekvämt mot kroppen. Vi tycker även mycket om det sköna fleecefodret som finns i jackans fickor. Att stoppa en kall hand i fickan känns mycket skönt och värmande.

En annan fördel med denna jacka är att, trots att den är relativt stor, är designad med rörlighet i fokus. Jackans delar är stretchiga och följer med i de rörelser man gör. Något som så klart är perfekt vid exempelvis just skidåkning.

Passform

Passformen är mycket viktig när man väljer en skidjacka. Om jackan inte sitter bra så riskerar den att störa i skidåkningen. Skidjackan bör sitta så pass tajt att den inte blir ett vindfång som bromsar upp när man åker. Samtidigt så får den så klart inte vara så åtsittande att den minskar rörligheten.

När det gäller barn så kan vi dock förstå om man som förälder helst köper en skidjacka som är något lite för stor. Detta så att barnet kan använda jackan även nästa säsong. Eftersom barn växer snabbt och skidjackor kan vara relativt dyra så är det förståeligt att man satsar på en lite större jacka. Tänka bara på att jackan inte är så stor att det blir glipor där kall luft och snö kan tränga in.

Om topplistan

Att välja ut vilka skidjackor för barn som är bäst i test är en svår och omfattande uppgift. Vi har tidigare utsett bästa skidjackan för kvinnor och bästa skidjackan för män. I vårt arbete med våra tidigare tester så har vi läst mängder med expertrecensioner på ämnet. Vi har kunnat använda samma kunskaper om vilka tillverkare som gör de bästa skidjackorna när vi gjort vårt urval även för barn.

I vårt arbete har vi jämfört ett antal olika skidjackor för att hitta de vi tycker är de allra bästa för barn. I vårt urval har vi lagt stor fokus på kvalitet och tålighet. Eftersom barn tenderar att slita mer än vi vuxna på sina kläder så gäller det att man satsar på kvalitet som håller i längden. Vi har även lagt stor fokus på pris i vårt urval. Detta innebär att vi valt bort jackor som vi tyckt varit bra men som varit allt för dyra i jämförelse av likvärdiga modeller från konkurrenterna.