Bästa kompressionstightsen: Bäst i test 2024

Att röra på sig är bra för hälsan på sikt, men även för välbefinnandet, både på lång och kort sikt. Oavsett om man springer eller utför andra krävande aktiviteter så kan ett par kompressionstights fylla flera viktiga funktioner. Genom att kompressionstightsen sitter tajt och trycker åt på muskelområdena så förbättras cirkulation och syresättning. Ett par bra kompressionstights minskar också risken för att vätska byggs upp i musklerna. På detta sätt fyller plagget en viktig funktion för både prestation och återhämtning.

Vi har granskat en mängd olika kompressionstights för både damer och herrar. Nedan recenserar vi de sex plagg vi tycker är allra bästa just nu. Vi har valt ut tre modeller för herrar och tre för damer. Samtliga av våra utvalda tights håller en hög kvalitet och har en mycket bra funktion för alla oss som gillar att vara aktiva.

De 3 bästa kompressionstightsen för herrar

1. Men’s MCS Run Compression Tights

 • Bäst i test
 • Följer med i musklernas rörelse
 • Obegränsande
 • Skydd mot UV-strålning och odör

Detta är kompressionstights som i allra högsta grad är anpassad för ett mycket rörligt liv. Dessa tights är framtagna för löpning men fungerar självklart bra vid de flesta typer av utomhusaktiviteter. Men’s MCS Run Compression Tights har en struktur som följer med i musklernas rörelser, något som gör att man känner sig relativt obegränsad samtidigt som man får stöd. Dessa tights är nämligen väldigt stödjande, de ger en oerhörd stabilitet kring de stora muskelgrupperna.

Detta är ett par högkvalitativa kompressionstight som känns mycket sköna at bära. Tack vare det stora stödet känner man sig väldigt säker när man är ute och springer, något som gör att man kan hänge sig totalt i att göra ett bra resultat för dagen. Dessa tights skyddar mot solens skadliga strålar och har inbyggt skydd mot odör. Dessa tights har fått högsta betyg av användarna, och vi kan verkligen förstå varför!

2. Craft Men’s Adv Essence Compression Tights

 • Rörelseförmåga och stöd i ett
 • Komprimerar på rätt ställen
 • Bra ficka med dragkedja

Dessa kompressionstights från Craft har lyckats med konststycket att få till en bra balans mellan elasticiteten (och därmed rörelsförmågan) och ett riktigt bra stöd. Tightsen känns inte begränsande, även om man rör mycket på sig, samtidigt känns det skönt att de är så pass stödjande. Hemligheten bakom den optimala sammansättningen ligger förmodligen i tightsens Lycra-tyg som är gjort av en kombination av Polyamid och Elastan.

Dessa tights har kompression på precis rätt ställen, något som gör att blodcirkulationen boostas, detta som man så klart har stor nytta av när man springer eller är aktiv. Något vi gillar med dessa tights är att det har en bra ficka med dragkedja. Det är guld värt att ha en bra och säker ficka för förvarning på kompressionstightsen när man är ute och springer.

3. Rehband QD Compression Tights Men

 • Passar för de flesta
 • Bra passform utan att skära in
 • Ventilerande

Om man testat dessa kompressionstights en gång så har man svårt att gå tillbaka till andra märken. Dessa tights ger nämligen en oöverträffad passform för de allra flesta. Detta plagg ger optimalt med stöd när man är ute och springer eller genomför andra krävande aktiviteter.

Något vi speciellt gillar med dessa kompressionstights är att de passar för alla, oavsett om man idrottar på elitnivå eller bara gillar att motionera då och då. Samtidigt som dessa tights sitter åt bra så har de en mycket god förmåga att ventilera sig själva. På detta sätt så försvinner fukt och överskottsvärme snabbt från benen.

En fördel med dessa tights är att de inte skär in i huden så som andra tights kan göra. Trots att de sitter väldigt hudnära och komprimerat så skaver de inte, även om man rör sig mycket. Tack vare den goda kompressionen minskar dessa tights eventuell svullnad i benen.

De 3 bästa kompressionstightsen för damer

1. Röhnisch Uplift Emblem Tights

 • Bäst i test
 • Snygga
 • Hög midja
 • Tajt passform som minskar vibrationerna
 • Bra ficka med dragkedja

Detta är ett par snygga och väldigt stödjande kompressionstights med hög midja. Tack vare den breda linningen och dragskon sitter tightsen på plats oavsett aktivitet. Dessa tights ger ett stort stöd tack vare att de trycker på över muskelområdena. Den tajta passformen gör att vibrationerna minskar när man rör på sig, något som gör att syresättning och blodcirkulation i musklerna ökar.

En fördel med dessa kompressionstights är att de är väl ventilerade. Tightsen andas samtidigt som de transporterar bort fukt från byxorna. Vi gillar även skarpt att det finns en ficka med dragkedja, något som gör att man kan känna sig trygg med att ha plånbok eller mobil med sig på löpningsturen. Dessa tights har reflexer nedtill, något som gör att man håller sig synlig när man är ute och springer.

2. Skins Dnamic Ultimate Starlight Womens Long Tights

 • Kvalitativ ullblandning
 • Mycket bra på att leda bort fukt
 • Proffsiga träningstights för kvinnor som tar träningen på allvar

Skins Dynamic Ultimate Starlight Womens Long Tights är de kompetenta kompressionstightsen med det långa namnet. Det unika med just dessa kompressionstights är att de innehåller ull. Materialvalet gör att man får en bra blandning mellan elasticitet och stöd. Tightsen är väldigt stödjande, något som har en mängd fördelar såsom ökad blodcirkulation, ökad syresättning och minskad risk för skador.

Materialvalet i dessa träningstights gör att tightsen är ovanligt bra på att leda bort fukt. Även om man svettas mycket på träningspasset så känns tightsen relativt torra och välventilerade. Tightsen har dessutom bra UV-skydd om det är så att du är ute och springer i solskenet.

Detta är ett par högkvalitativa kompressionstights för alla kvinnor som tar träningen på högsta allvar. Tightsen gör tack vare sin goda passform att man presterar bättre tack vare att tryck läggs på musklerna, vilket stödjer och förbättrar återhämtning och syresättning.

3. 2Xu Mcs Run Compression Tights Women

 • Högsta kvalitet
 • Smart design
 • Solskyddade

Detta är ett par högkvalitativa kompressionstights som är speciellt utformade för löpning. Tightsen passar dock bra även till andra aktiviteter. Denna produkt är framtagen med stor förståelse för hur kroppen och dess muskler fungerar när man springer. Tack vare att tightsen har extra stöd kring framsidan av låren och runt vaden så för du överlägset stöd när du springer.

Något vi även gillar med dessa byxor är att de har bra fickor för förvaring av exempelvis mobiltelefon mm när man är ute på äventyr. Ett plus är även att tightsen har reflekterande detaljer, något som gör att man känner sig säker även när man är ute och springer när det är mörkt ute. Tightsen är ett inbyggt solskydd på UPF 50+, något som gör att man kan känna sig skyddad även när man springer i starkt solljus på sommaren.

Hur utsåg vi vilka kompressionstights som är bäst i test?

För att se till att välja ut de allra bästa produkterna för både män och kvinnor så har vi läst mängder med tester och recensioner (såsom Runners World och Healthline) för att få en uppfattning om vilka tights vi skulle titta närmare på. Vi har även tagit del av omdömen lämnade av kunder på diverse nätbutiker för att få en uppfattning om vilka kompressionstights som är mest uppskattade av användarna.

I vårt arbete med att granska de olika kandidaterna har vi jämfört materialval, design passform med mera mellan olika tillverkare och modeller. De produkter vi valt ut till våra två topplistor är de vi anser vara de allra bästa just nu. Vi har i vår bedömning och rangordning lagt stor vikt vid vad man får för priset när man köper sina kompressionstights. Vi har i våra lista premierat produkter som vi tycker ger en hög kvalitet i förhållande till prislappen.

Hur fungerar kompressionstights?

Kompressionstightsen ger tryck över ben, lår och rumpa. Genom att trycka åt över de stora muskelgrupperna pressas blod upp mot överkroppen, och hjärtat. Detta förbättrar syretillförsel och blodcirkulation i muskeln som tightsen ligger mot. Eftersom cirkulationen minskar ju längre bort från hjärtat man kommer så är principen att tightsen bör vara tightare i takt med att avståndet till hjärtat ökar. Genom att öka trycket och därmed förbättra blodcirkulationen kan man öka musklernas funktion och därmed ens egen prestation när man motionerar eller utför någon sport. En annan fördel är även att återhämtningen går snabbare när man har plagget på, än det skulle gjort utan.