Bästa kylväskan: Bäst i test 2024

kylväska på en sommaräng

På sommaren vill man ju ge sig ut, och gärna vara så nära naturen som möjligt. Vare sig man ska campa eller bara vara på stranden så är det mycket praktiskt att kunna ta med sig mat och dryck som håller sig kyld och fräsch. Det kan även enligt livsmedelsverket vara klokt att ha med sig kylväskan till affären när det är som varmast ute. Vilken som är den bästa kylväskan beror så klart lite på vilka behov man har. Det finns avancerade kylboxar med motor, men det finns även enklare modeller som även de kan hålla matvarorna kylda under långa perioder. För den som vill hålla packningen nere finns det även slimmade kylväskor, exempelvis i ryggsäcksform.

De 6 bästa kylväskorna 2024

Vi har testat ett antal olika kylväskor. Nedan recenserar vi sex stycken utvalda produkter som vi anser vara bland de bästa man kan köpa just nu. Vi har valt ut kylväskor och kylboxar med lite olika storlekar så att det ska gå att hitta något för de flesta behoven. En bra kylväska måste självklart vara grym på att hålla kylan över en lång period. Viktigt för oss är också att den inte väger allt för mycket då den ska vara relativt lätt att bära på. Det är även viktigt med god ergonomi och funktionalitet. Nedan fem produkter är riktigt bra på sitt jobb, de håller även en hög kvalitet, något som är viktigt då vi vill kunna använda en och samma kylväska under många år.

1. Dometic Cool-Ice CI 55

 • 56 Liter
 • Stor och rymlig
 • Överlägset bra förmåga på att hålla kylan länge
 • Isolering och gummilister av toppklass
 • Praktisk dräneringsplugg

Detta är en stor kylväska som rymmer hela 56 liter. Denna kylväska kan hålla mat och dryck kyld såsom ingen annan kylväska klarar av. Faktum är att man kan ha is i denna box som klarar sig i flera dagar innan den smält bort! Denna kylbox har en gummiisolering av den typ man hittar i kylskåp. Tack vare gummilisterna längs locket så hålls kylan inne och värmen ute så länge du håller locket stängt. Hela boxen är för övrigt även den välisolerad, ingen nämnbar kyla läcker ut genom väggar, botten eller lock.

Denna kylbox känns väldigt robust och kvalitativ. Materialet är av slittåligt polyeten. Locket har integrerade gångjärn av stål. En mycket praktiskt detalj med Dometic Cool-Ice CI 55 är dräneringshålet i botten. Hålet har en plugg som kan dras ut när det är dags att rengöra boxen, detta underlättar processen en hel del då man enkelt kan spola ur hela boxen. Trots att själva boxen är relativt lättviktig så blir den så klart ganska tung om man fyller den till brädden. Eftersom de ergonomisk designade handtagen är så pass sköna att hålla i så går det ändå relativt lätt att bära på den fullpackade kylboxen.

2. The Cold-For-Days Outdoor Cooler 

 • Kyler i upp till 4 dagar
 • Kvalitet för den som kräver det bästa
 • Mycket robust
 • Går att sitta på eller ha som bord

Detta är ett mycket bra val om du vill kunna hålla dina drycker kylda i flera dagar i sträck. Denna kylväska är extremt kvalitativ och effektiv. Självklart kostar denna modell en hel del i inköp, men har man behov av bra kylning så är den helt klart väl värd sitt pris.

Denna modell har dubbla väggar isolering, något som gör att den slår enkelisolerade väskor med hästlängder. Väskan är helt läcksäker och har en avtappningsplugg. Varenda detalj i denna produkt andas kvalitet och robusthet. Både handtag och spännen är väl tilltagna. En fördel med denna modell är också att den kan använda som sittplats eller bord. Eftersom Stanleys kylväska är så rejäl så känner man sig aldrig orolig för att skada den när man sitter på den.

3. Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Tote

 • Finns i flera olika storlekar, 18-26 Liter
 • Vattentät kylväska med läcker design
 • Förstärkt isolering i botten gör att den kan hålla kylan i upp till 36 timmar
 • Praktiska förvaringsfickor och öglor i väskan
 • Kan bäras i handtag eller med hjälp av medföljande axelrem

Detta är en snygg och vattentät kylväska som klarar sitt uppdrag med bravur. Denna väska kan hålla sitt innehåll välkylt i upp till hela 36 timmar! Vi har tidigare testat Hydroflasks termosar som är väldigt bra på att hålla drycken kyld eller varm beroende på utgångsläget. Precis som bolagets termosar så använder man i denna väska den senaste tekniken och materialen för att lyckas hålla kylan inuti väskan. Exempelvis så har man designat väskan med betydligt tjockare isolering i botten då det är där kylan försvinner allra mest. Sömmarna på denna produkt är svetsade, något som förhindrar läckage av kyla, men även av eventuell vätska. Även dragkedjan på denna väska är helt vattentät.

Skalet på denna väska är tillverkat av tåligt polyester. Materialet ger väskan en snygg look samtidigt som den är lätt att rengöra. Denna kylväska kan bäras på flera olika sätt, till exempel med hjälp av handtagen eller genom att sätta på den medföljande axelremmen. På detta sätt kan man få variation om man ska gå långt med väskan. Positivt är även att denna kylväska har många i olika förvaringsalternativ i form av fickor och öglor för vattenflaskor med mera.

4. Outwell Ecocool Slate Grey 35L 12v/230

 • Box med kylning
 • Kan anslutas till vanligt eluttag eller exempelvis bilen
 • Antimikrobiellt material
 • Praktisk, snygg och lättanvänd
 • Kan hålla kallt 20 grader under rumstemperatur

Detta är en mycket kompetent kylväska med kylmotor som har förmågan att konstant hålla sitt innehåll 20 grader kallare än temperaturen i väskans omgivning. Detta är den perfekta produkten för campingresan, med hjälp av Outwell Ecocool kan du hålla både mat och dryck kylda. Tack vare bra kylteknik och gedigen isolering så sparar denna kylbox på energi när den är i drift. Boxen anslutes antingen till ett vanligt 230 V eluttag eller till 12 V kabel. Om man kopplar kylboxen till bilbatteriet så har boxen en smart funktion som stänger av strömtillförseln när batteriet börjar bli tömt, man vill ju inte riskera att bli stående med bilen på grund av att kylboxen tagit för mycket ström.

Handtaget är skönt att hålla i och när man inte använder det kan man trycka ner det så att det inte tar någon plats alls. Positivt med denna produkt är även att materialet är antimikrobiellt, vilket gör att väskan håller sig fräsch och luktfri längre.

5. Kånken Mini Cooler

 • 2,5 Liter
 • Mycket hög kvalitet
 • Liten och smidig
 • Snygg

Detta är en lite mindre kylväska från svenska kvalitetstillverkaren Fjällräven. Denna kylväska är inte den allra bästa på att hålla kylan om man jämför med de större väskorna eller boxarna. Däremot är den ett väldigt bra alternativ om man vill ha en lite mindre kylväska som är lätt att bära, och inte tar upp så mycket plats. Att denna Kånken-väska är riktigt snygg gör ju inte heller saken sämre. Precis som de vanliga ryggsäckarna i Kånken-serien så håller denna kylväska en mycket god kvalitet. Denna väska kommer kunna användas i väldigt många år. Utsidan av väskan är sydd i tålig väv som tål slitage och som är lätt att rengöra. På insidan är denna väska klädd med skumstoppning för att effektivt hålla värme ute och kylan kvar inne i väskan.

Innanmätet i denna kylväska från Fjällräven är glädjande nog lätt att hålla rent. Det räcker att man torkar med en våt trasa för att rengöra väskan på insidan.

6. Primus Cooler Backpack

 • 22 Liter
 • Vattentät
 • Skonsam att bära på ryggen
 • Praktisk förvaring

Detta är en fin och praktisk ryggsäck som är bekväm att bära och därmed låter dig ta med dig kyld mat eller dryck på vandringen eller campingen. Denna ryggsäck har en vattentät insida vilket gör att du, om du vill, kan hälla is rakt ner i väskan. På utsidan är väskan belagd med slittåligt nylon. Mellan in och utsida finns ett skum som är väldigt effektivt på att isolera så pass att kylan stannar i väskan i bra många timmar.

På utsidan har denna ryggsäck en praktisk förvaringsficka. Axelremmarna är justerbara och känns sköna mot kroppen, även under lite längre vandringar. Här finns så också en integrerad kapsylöppnare som kommer med på köpet. Ryggsäcken håller inte kylan riktigt lika länge som de andra hårda kylboxarna i vårt test, dock har den många andra praktiska fördelar som gör den mest lämplig i en mängd situationer.

Hur vi utsåg vilka kylväskor som blev bäst i test

Eftersom vi inte haft en möjlighet att testa alla kylväskor på marknaden så blev vi tvungna att göra ett urval till vårt test. För att avgöra vilka väskor vi skulle ha med i vårt test så har vi gått igenom de tekniska specifikationerna på en mängd olika produkter för att hitta lovande alternativ. Vi har även läst många olika tester, där andra aktörer testat kylväskor sedan tidigare. De produkter som fått bra betyg av proffs men även av kunder var såklart intressanta för oss att titta närmare på.

När vi skapat en lista ett mindre antal kylväskor så började våra tester. Vi har testat hur bra kylväskorna varit på att hålla sitt innehåll kallt. Vi har även lagt stor betydelse vid kvalitetskänsla samt ergonomi. För oss har det varit mycket viktigt att väskorna och boxarna ska vara lätta att bära runt på, även under lite längre promenader eller vandringar. De produkter vi presenterar här är de vi gillade allra bäst. Vi har medvetet valt ut lite olika typer av väskor samt boxar eftersom de ska kunna matcha de olika behov man kan ha. Vi vill även tipsa om att samma tillverkare av produkterna ovan ofta har flera liknande modeller med olika storlekar.