Bästa skidbyxan för barn: Bäst i test 2024

Om man gillar att åka skidor vill man så klart även att ens barn ska få uppleva denna fantastiska utomhusaktivitet. Skidåkningen kan bli en rolig återkommande aktivitet som man utför tillsammans i familjen. För att även barnen ska trivas i skidbacken så gäller det så klart att de har bra utrustning med sig. Att ha bekväma och värmande kläder är så klart ett måste. Med bra skidbyxor på så blir lättare att stanna ute längre för att njuta av skidåkningen. Ett par bra skidbyxor kan självklart även ha fler användningsområden på vintern än bara skidåkning. Det är sällan man ångrar att man investerat i ett par kvalitativa och mångsidiga skidbyxor.

De 5 bästa skidbyxorna för barn

Vi har granskat en stor mängd olika skidbyxor för barn. Genom att gå igenom materialval och design samt att jämföra resultatet i olika tester och recensioner så har vi lyckats plocka fram fem stycken riktigt bra skidor som vi utsett till bäst i test för säsongen. Vi har valt ut byxor av hög kvalitet som är slittåliga. Som alltid när det gäller utomhusplagg till barn så gäller det ju att de tål ett hårt slitage utan att de går sönder eller tappar i funktion. Vi har även prioriterat att plocka ut plagg som är smidiga att röra sig i. Självklart måste ett par bra skidbyxor för barn även vara skyddande mot både kyla och vind.

1. Isbjörn of Sweden Kids’ Powder Winter Pant

 • Bäst i test
 • Mycket hög kvalitet
 • Vattentäta
 • Kan förlängas när barnet växer
 • Värmande fodring
 • Relativt lättviktiga

Detta är en vattentät skidbyxa för barn av allra högsta kvalitet. För oss som vill att barnen ska ha det allra bästa i skidbacken så är detta ett i högsta grad ett av de allra bästa valen man kan göra. Som vanligt står svenska tillverkaren Isbjörn of Sweden för kvalitet som håller längden.

Dessa byxor är relativt mjuka, tack vare gott om stoppning. Det som är bra med stoppningen är även att den leder bort fukt samtidigt som den isolerar mot kylan. Dessa byxor är faktiskt förvånansvärt bra på att hålla värmen trots att det är relativt lättviktiga. Längs ner på benen finns snölås som effektivt ser till att hålla snön borta, även om man trillar i den vid upprepade tillfällen. Här finns också gummihällor som håller byxorna på plats, oavsett aktivitet.

På utsidan har byxorna en vattentät beläggning som kallas för DWR, denna beläggning är högeffektiv och helt fri från skadliga flourkarboner. En stor fördel med dessa byxor är at de kan växa med barnen. Eftersom skidbyxor kostar en hel del i inköp så är det alltid tråkigt om barnet endast kan använda paret under en säsong. Dessa byxor har dock så kallade grow cufs som kan sprättas upp och göra att man kan fälla ut byxbenen ytterligare 3 centimeter. Förlängningsmöjligheten gör förhoppningsvis att barnet kan använda ett och samma par byxor under flera säsonger.

2. 2117 Of Sweden Skidbyxa Isfall Jr

 • Smidiga och lättrörliga
 • Relativt låg vikt
 • Isolerade mot vind och kyla
 • Vattentäta
 • Bra fickor

Detta är en mycket lättviktig skidbyxa som har tillverkats med fokus på rörligheten. När man åker skidor så vill man känna sig så fri som möjligt och inte vara begränsad av sina kläder vad det gäller rörligheten. Det är en fröjd att åka skidor i ett par byxor som är så rörliga som just detta par. Tillverkaren har här lyckats få en perfekt balans mellan lättviktighet och rörlighet i kombination med god uppvärmningsförmåga. Trots att stoppningen är i byxorna är relativt tunn så är den högeffektiv, i förhållande till sin vikt, på att hålla kylan borta. Detta gör att man kan vara ute i skidbacken i bra många timmar varje dag utan att känna sig kall.

Dessa byxor avvisar även vatten på ett mycket effektivt sätt. Utsidan är vattentät och släpper inte in någon fukt från utsidan. På samma gång andas byxorna från insidan, något som gör att man känner sig torr även om man svettas.

Till dessa byxor ingår bra hängslen som håller byxorna på plats när man är ute och åker. Behöver man inte hängslena är de enkla att koppla bort från byxan. Alla sömmar är tejpade för att säkerställa skydd mot fukt. Vi gillar särskilt det två rymliga benfickorna som har plats för det man kan tänkas behöva ha med sig ut i skidbacken.

3. Lindberg Kids’ Camo Pants

 • Mångsida täckbyxor
 • Fungerar i skidbacken såväl som till vardags
 • Bra reflexer
 • Skön fleecefodring
 • Hängslen

Detta är ett par täckbyxor för vintersäsongen som har satt barnets komfort i första rummet. De här byxorna är riktigt bekväma att bära, något som hjälper till att motivera barnet att vara ute. Byxorna fungerar även utmärkt när det är riktigt kallt ute, tack vare att de är så välisolerade mot vind och kyla. Kring bakdelen finns ett mjukt och värmande fleecefoder och benen är täckta av ett vindtätt nylonfoder.

Något vi gillar med dessa byxor är att de är så allsidiga. Samtidigt som byxorna fungerar utmärkt i skidbacken går de lika bra att ha till vardags på vintersäsongen. Tack vare byxornas mångsidighet känns investeringen i att köpa detta plagg extra värd.

Dessa fina byxor har medföljande hängslen som går att ta av när man inte längre vill använda dem. Självklart finns även andra nödvändiga funktioner som skidbyxor brukar ha såsom snölås och justerbara benslut.

4. Reima Vinterbyxor

 • Mångsidig unisexmodell
 • Bra pris
 • Väldigt oömma och slitstarka byxor
 • Smutsavvisande
 • Jämförelsevis billiga

Reimas vinterbyxor är designade för att håla både kyla och smuts borta. Därför är dessa byxor det perfekta valet för de aktiva barnen. Genom att skaffa oömma byxor som dessa så kan låta barnen ha ett aktivt uteliv, utan att vara orolig över att de ska förstöra kläderna. Sömmarna på byxorna är tejpade och tyget på utsidan är för i övrigt helt vattenavvisande. På detta sätt kan man hålla sig ute under lång tid utan att behöva gå in för en paus, perfekt om man är exempelvis på en skidresa.

Byxorna har god isolering mot vind och kyla samtidig som de är bra på att andas när man utför krävande och svettiga aktiviteter. Med på köpet får man ett par avtagbara hängslen som gör att byxorna hålls på plats när man är aktiv i exempelvis skidbacken. I bensluten finns snölås som skyddar snö från att tränga in, även om man skulle trilla i snön.

Dessa byxor är lätta att få att passa på de flesta barn. Tack vare att byxorna är justerbara i midjan så är det lätt att få dem att sitta perfekt. Hängslena gör även sitt till för att byxorna hålls på plats oavsett vad man gör för aktivitet. Detta är en unisexmodell som passar lika bra för flickor som för pojkar.

5. The North Face Teens Snowquest Bib Trousers

 • Premiummodellen
 • Bland de mest kvalitativa på marknaden
 • I framkant vad det gäller design och funktion

Detta är ett par vattentäta överdragsbyxor av högsta kvalitet från välkända North Face. Dessa byxor är inte de billigaste i vår lista. Dock tycker vi att det kan vara värt att lägga de extra hundralapparna om man vill ha det allra bästa. North Face erbjuder en svårslagen kvalitet. Den höga kvalitén kan vara något som lönar sig i längden då vi förväntar oss att dessa byxor kommer kunna ha en lång livslängd. Detta är väldigt slitstarka skidbyxor som tål det mesta de kan tänkas utsättas för under dess livstid.

Just dessa byxor är designade för de lite äldre barnen som har nått tonåren, North Face har även likvärdiga byxor för de yngre barnen. Detta är ett par verkligt kvalitativa byxor som känns lite mer exklusiva än de flesta av konkurrenternas modeller. Paret har alla de funktioner man kan förvänta sig av ett plagg i premiumklassen.

Täckbyxor eller skidbyxor?

En fråga som ofta ställs är om man ska satsa på ett par täckbyxor eller skidbyxor till barnen. Eftersom de två plaggen är relativt lika så kan det ibland vara jämt lopp mellan dem. Vilken typ av byxa som är bäst beror så klart på vad de egna behoven är.

Skidbyxorna är, som namnet kanske avslöjar, designade enbart med skidåkning i fokus. Eftersom man behöver stor rörlighet när man åker skidor så kan detta göra att skidbyxorna är mer rörliga. Rörliga byxor kan så klart vara bekväma att ha på sig även i andra sammanhang, särskilt för barn med mycket spring i benen. Många köper därför skidbyxor även för andra aktiviteter än just skidåkning. Eftersom täckbyxan kan vara snarlik så är det många som även använder den i skidbacken. En fördel kan då vara att man slipper köpa ett par skidbyxor, och istället använder de täckbyxor man hade sedan tidigare. Vi föredrar dock att satsa på ett par riktiga skidbyxor till skidåkning eftersom täckbyxorna ofta känns mer klumpiga, något som kan försvåra skidåkningen.