Bästa solglasögonen för ett aktivt liv: Bäst i test 2024

Solglasögon bäst i test

Solglasögon har flera viktiga funktioner, särskilt för den aktiva utomhusfantasten. Solglasögonen skyddar dig från skadligt solljus, som på sikt riskerar att skada dina ögon. Förutom att skydda ögonen så utgör solglasögonen även ett omedelbart skydd för dig från att skada dig. Oavsett om man kör bil, springer eller åker skidor så är det såklart viktigt att man ser vad man har framför sig. Solen kan på detta sätt vara en säkerhetsrisk vid bländning. Med att par bra solglasögon på skyddar du dig från att bli bländad och tillgodogör dig på så sätt den viktiga information som ögonen kan ge.

De 6 bästa solglasögonen 2024

Vi har granskat en mängd olika solglasögon som finns på marknaden idag. Nedan har vi valt ut ett urval av de solglasögon vi tycker allra bäst om just nu. Samtliga solglasögon i vår lista håller en hög kvalitet och är slittåliga. De erbjuder även att bra skydd mot solens skadliga UV-strålar.

1. Spektrum Kall

 • Bäst i test
 • Toppkvalitet
 • Lins med överlägsen färgåtergivning
 • Perfekta för löpning, cykling, bergsklättring mm.

Detta är ett par riktiga höjdare till solglasögon som är designade för bland annat klättring, löpning eller cykling. Den grå linsen är mycket skyddande mot solens skadliga strålar. Därför är detta utmärkta glasögon för alla som gillar att vara utomhus mycket.

Dessa solglasögon har en högkvalitativ lins från Carl Zeiss, något som bland annat gör att glasögonen får en mycket fin och korrekt färgåtergivning. Linserna är även vattenavvisande och har antirepbehandling. Något vi gillar med linsen är för övrigt att den är extremt slagtålig och hållbar.

Detta är genomtänkta solglasögon på alla plan. De är mycket skyddande på alla tänkbara sätt, och de har kvalitet som kommer hålla i längden. Vi gillar såklart också det faktum att de är riktigt snygga.

2. Goodr Sunglasses Bodhi’s Ultimate Ride

 • Unisex
 • Sticker ut från mängden
 • Sitter stadigt kvar även om du svettas
 • Utmärkta att springa med

Detta är ett par unisexglasögon som verkligen sticker ut från mängden. När du ändå ska investera i ett par nya solglasgön, varför inte välja ett par som detta som folk runtomkring dig faktiskt kommer att märka av. Detta par är verkligen snygga och de skäms inte för sig. Dessa glasögon är designad för att sitta på sin plats även om du svettas, därför är de väl lämpade att ha på sig när man är ute och springer. En del solglasögon studsar irriterande över ansiktet om man springer, därför är det skönt med detta par som verkligen sitter fast på sin plats, även när man rör på sig mycket.

Detta par har en polariserad lins som ser till att hålla irriterande blänk borta från dina ögon. Paret har också ett starkt UV-skydd som ser till att hålla de skadliga UV-A och UV-B strålarna borta.

3. Dragon Opus

 • Snygg Unisexmodell
 • Tidlös design
 • Lättviktiga och smidig
 • Bra till aktivitet, men även till vardags
 • Behagligt ljus

Detta är ett par riktigt snygga glasögon som tack vare sin tidlösa och snygga unisexdesign passar både för män och för kvinnor. Detta är ett par riktigt slitstarka solglasögon som passar till krävande aktiviteter men kanske framförallt även bara till det dagliga livet. Tack vare att bågarna är lättviktiga så kan man ha dem på hur mycket som helst utan att de är i vägen eller tynger ner.

Dragon Opus är bra på att ge dig en bra bild av verkligheten runt omkring tack vare att de har god kontrast och balanserad färgåtergivning. Tack vare att de tar bort överskott av blått och gult ljus så får man en behaglig synupplevelse när man har dem på.

4. Bliz Proflip Otg

 • Designad för skidåkning
 • Passar över vanliga glasögon
 • Skyddar vid alla typer av väder

Detta är ett par solglasögon som är designade för att skydda skidåkaren. Självklart går de även att använda vid andra krävande utomhusaktiviteter. Solglasögonen är stora och passar över din vanliga glasögon. Dessa solglasögon har ett överlägset solskydd. Medföljer gör även ett en klar lins sin man kan byta till på dagar då solen inte är framme. Dessa glasögon är framtagna för att skydda bäraren, i alla väderförhållanden. Eftersom linserna är så stora så ger de maximalt skydd mot exempelvis snö men även mot solljus, oavsett i vilken vinkel solen står.

Detta är högeffektiva och slittåliga glasögon för den superaktiva användaren. Glasögonen har silikonband av hög kvalitet som kommer hålla över tid.

5. Poc Know

 • Sportglasögon
 • Enkla att hålla rena
 • Lättviktiga men tåliga

Detta är ett par lättviktiga sportglasögon som är designade för aktivitet. Linserna på glasögonen är gjorda av tåligt nylon. De ger en tydlig syn och är även lätta att underhålla och rengöra. Är man ute på äventyr räcker det oftast med en snabb avtorkning för att se perfekt igen.

Dessa solglasögon är i vårt tycke bland de snyggare på marknaden just nu. Denna modell finns just nu i två olika färger, båda lika snygga.

Det faktum att ramen i dessa glasögon är så slittålig gör dem lämpliga att ta med sig ut på fartfyllda aktiviteter. Den kvalitativa linsen från Carl Zeiss ser till att hålla sig skyddad mot solens skadliga strålar samtidigt som du ser så bra det bara går, något som så klart är av största vikt när man sportar.

6. Oakley Latch Valentino Rossi

 • Högsta kvalitet
 • Trendiga solglasögon med skateboardstil
 • Grym passform, sitter på plats oavsett vad
 • Fäste för t-shirt

Den som gillar Oakleys högkvalitativa solglasögon kommer inte bli besviken av denna modell. Oakley Latch Valentino Rossi har alla de egenskaper som man blivit bortskämda med av denna tillverkare. Detta är ett par snygga och trendiga solglasögon som har hämtat inspiration från skateboardstilen. Detta är ett par solglasögon som verkligen tål att användas. De har smart design som passar bra in i vardagen. Exempelvis har solglasögonen ett fäste som lätt hakas i på t-shirten när man inte vill bära dem på huvudet längre.

Tillverkaren har ett koncept som de kallar 3-punktspassform, något som samverkar till att se till att glasögonen sitter perfekt på plats! Därför är dessa solglasögon väldigt pålitliga att ha på sig även när man rör sig mycket. Solglasögonens enda nackdel är att de kostar lite mer än många av konkurrenternas alternativ. Är man dock beredd att betala extra för högsta kvalitet så är dessa solglasögon ändå ett bra val.

Hur utsåg vi vilka solglasögon som är bäst i test just nu?

Vi på redaktionen har stor erfarenhet av friluftsliv sedan tidigare. Det faktum att vi är ute mycket gör att vi har erfarenhet av att testa olika solglasögon. Därför tänkte vi använda våra kunskaper till att välja ut fem stycken riktigt bra modeller till våra läsare. Självklart är vårt test i högsta grad vår subjektiva bedömning, andra kan ha åsikter om vilka solglasögon som exempelvis är snyggast eller passar bäst. Helt klart är dock att vi valt ut ett antal glasögon som har riktigt bra egenskaper vad det gäller att göra det som solglasögon är till för.

För oss har det varit viktigt att solglasögonen ska ha ett riktigt bra UV-skydd så att man känner sig trygg med att vara utomhus lång tid utan att vara rädd för att ögonen ska skadas. Eftersom vi gillar aktiviteter där man rör på sig mycket har det även varit viktigt för oss att välja ut slittåliga glasögon som tål att tappas. Resultatet av våra efterforskningar ser du i vår topplista ovan, fem stycken riktigt bra solglasögon som vi känner oss bekväma med att rekommendera som bra köp.

Läs gärna även vår artikel om de bästa kompressionstightsen!