Bästa termosmuggen: Bäst i test 2024

termosmugg

Om man bara behöver en kopp dryck med sig så kan det kännas onödigt att bära med sig en stor termos. Därför finns de små och smidiga termosmuggarna som ett bra alternativ. Termosmuggen utgör också ett miljövänligt alternativ till engångsmuggarna. En termosmugg kan bekvämligt nog också hålla ditt kaffe varmt under lång tid, något som engångsmuggen, vare sig den har lock eller ej, inte klarar av.

De 5 bästa termosmuggarna 2024

Vi har valt ut och testat ett antal termosmuggar som finns att köpa på den svenska marknaden. Nedan recenserar vi de fem muggarna vi tycker allra bäst om just nu. En bra termosmuggs viktigaste uppgift är så klart att hålla varma drycker varma och kalla drycker kalla under lång tid. Termosmuggen måste även vara fri från spill och läckage, samtidigt som drycken ska vara relativt lättåtkomlig när du väl vill ta en sipp. Nedan produkter uppfyller alla de krav vi kan ställa på en riktigt bra termosmugg. Produkterna har dessutom ett attraktivt pris i förhållande till deras höga kvalitet

1. Coffee Mug 354ml

 • BPA- och ftalatfri
 • Mycket bra på att hålla värmen
 • Livstids garanti
 • 0,354 L

Detta är en mycket effektiv liten termosmugg med keramisk insida. Keramiken i kombination med stålväggarna med vakuum innanför gör ett överlägset bra jobb med att hålla drycken varm under långa perioder. Muggen har ett smart press-in lock, som dels håller temperaturen väldigt bra, samtidigt som den gör det lätt att hälla eller dricka utan att spilla.

Denna mugg kommer med en livstidsgaranti från tillverkaren. Även vår känsla är att detta är en mugg man kommer kunna behålla hur länge som helst. Muggen känns stabil och den är enkel i sin design, utan delar som uppenbart skulle kunna gå sönder. Positivt är även att produkten är helt fri från BPA och ftalater. Om du letar efter en riktigt bra och praktisk termosmugg till ett bra pris så behöver du inte leta längre!

2. Stanley The Legendary Camp Mug 0,35L

 • Kvalitetsmugg från den välkända tillverkaren
 • Tritan-lock som förhindrar spill mellan användningarna
 • Snygg design
 • 0,35 L

Stanley gör enligt vårt tycke några av de bästa termosprodukterna på marknaden. När vi testade denna snygga termosmugg blev vi lyckligtvis inte besvikna. Detta är en termosmugg med dubbla stålväggar och vakuumisolering.

Stanley har en speciell presspassad teknik för sitt lock som de kallar för Tritan. Det genomskinliga Tritan-locket ser till att man kan öppna och stänga locket hur mycket man vill utan att innehåll läcker ut mellan användningarna. Vi kan med vissa produkter uppleva att det droppar lite från locket när man druckit ur termosen, så är alltså, glädjande nog, inte fallet med denna termosmugg från Stanley.

3. Primus Vacuum Commuter 0.4L

 • Designad för pendlaren
 • Enkel men genial design
 • Silikonpackningar förhindrar läckage
 • 0,4 L

Detta är en termosmugg designad för daglig användning, till exempel på jobbet eller på väg dit eller därifrån. Muggen är anpassad för att passa i de allra flesta bilmugghållarna. Självklart går denna termosmugg även lika bra att använda när man är ute i skog och mark. För att säkerställa att man aldrig får en otrevlig överraskning har tillverkaren lagt silikonpackningar på de ställen där muggen måste hålla tätt. Man kan på detta sätt känna sig trygg med att man aldrig kommer behöva få kaffe på sig själv eller sina saker. När man trycker till och hör klicket så vet man däremot att muggen är öppen och att innehållet är fritt att komma ut.

Detta är en mycket prisvärd mugg som känns pålitlig och väldigt robust. Muggen har rostfritt stål, både på insidan och utsidan, och är helt fri från BPA.

4. Klean Kanteen TKWide 592ml

 • 0,592 L
 • Termos, vattenflaska och kaffekopp i ett
 • Reptålig lackering
 • Tar inte åt sig smak eller lukt

Detta är en lite större termosmugg som är framtagen med mångsidighet i syfte. Tanken är att man med denna produkt ska kunna ha termos, vattenflaska och kaffekopp i ett, just därför är denna termos lite rymligare än många andra termosmuggar. Eftersom denna produkt även är designad för att inte ta åt sig någon som helst smak eller lukt från innehållet så är den lämpad för att kunna ha till olika drycker, om man bara diskar ur den ordentligt mellan bytena.

På utsidan har denna termos en rostfri yta som är pulverlackerad. Ytan är väldigt tålig, det är faktiskt riktigt svårt att repa den. Tack vare den tåliga lacken så kommer denna termos kunna se fräsch och ny ut även efter flitigt användande, något som inte är att underskatta.

5. Infinity Backpacker Mug

 • 100% återvinningsbar
 • Sticker ut från mängden
 • Mjukt handtag för bättre portabilitet
 • Snyggt och isolerande omslag
 • 0,5 L

Detta är mugg som utseendemässigt sticker ut från mängden. Vi gillar skarp utseendet på Infinity Backpacker Mug och som tur är den även funktionell och skön att hålla i. En stor fördel med denna mugg är att den tagit miljön i fokus under framtagningsprocessen. Muggen är hundra procent återvinningsbar då den, någon gång i framtiden, har gjort sitt.

Som man hör på namnet så har tillverkaren valt att profilera sig mot äventyrare och backpackers. Vi tycker dock att muggen fungerar minst lika bra att ha till vardags även i stadslivet. Det isolerande omslaget hjälper till att hålla drycken kall eller varm och bidrar även till att termosmuggen ser estetiskt tilltalande ut. Vi gillar det faktum att muggen har ett handtag då det känns trevligare att dricka ur denna typ av mugg. Hos andra muggar kan handtaget dock ha nackdelen att muggen tar lite mer plats och blir lite otympligare att ha i väskan. Därför är det en stor fördel att Infinity Backpacker Mug har ett mjukt och vikbart handtag. Denna termosmugg är lite sämre på att hålla temperaturen än de allra bästa muggarna på marknaden, dess andra många goda och unika egenskaper gör ändå att den klättrar in på vår topplista.

Några saker att tänka på när du köper en termosmugg

En mycket viktig aspekt för de flesta är att muggen håller tätt. Att ha en mugg som läcker ut vätska när man vinklar den åt ena eller andra hållet kan vara helt värdelöst. Enligt vår mening ska termosmuggen vara lämpad för att ta med sig ut på vandringen. Då duger det inte att muggen läcker i packningen eller ens när den är öppnad och redo att dricka ifrån. Om man har med sig muggen till jobbet så ska den också klara av att man joggar lite lätt utan att den skvalpar över.

Något av de viktigaste när man har en termos eller en termosmugg är så klart att produkten håller värmen över tid. Det gäller därför att man väljer en produkt med bra isolering. Det finns många exempel på muggar som ser fina ut men som har en väldigt dålig isolering. Konsekvensen av en bristfällig isolering kan bli att kaffet inter längre är varmt när man väl ska dricka det. Om muggen har vacuumisolering så är det en väldigt bra start.

Man bör också kolla vilka material muggen är gjord av. Vi är förtjusta i produkter av rostfritt stål då detta är ett väldigt tåligt material. Det rostfria stålet kan visserligen repas, men det kommer inte gå sönder om det inte utsätts för en påfrestning utöver det normala. Plast tycker vi man bör undvika i möjligaste mån då plastens kvalitet kan försämras med tiden. Vad det gäller insidan så är rostfritt stål eller keramik bra material. Dessa material är mycket enkla att hålla rena. Plast däremot är mer svårt att rengöra och de kan ta åt sig smak och doft från termosens innehåll.

Hur utförde vi testet?

För att välja vilka muggar vi behövde införskaffa till vårt test så gick vi igenom ett stort antal produkter hos diverse återförsäljare. Vi gick igenom materialval och egenskaper för att se vilka produkter som kunde vara mest intressanta att ha med. Dessutom tog vi vi hjälp av andra recensioner och tester för att se till att vi inte missade någon potentiell höjdare till termosmugg.

När vi väl gjort vårt urval så granskade vi termosmuggarna noggrant för att få en känsla av deras kvalitet. Vi gjorde även ett temperaturtest där vi kunde sortera bort de muggar som inte höll temperaturen speciellt bra över tid. Rangordningen i vår topplistan är ett resultat av vilka muggar som var bäst på att hålla temperatur, samt vår subjektiva bedömning av vilka muggar som höll en bra kvalitet, var enkla att använda och bra på att hålla tätt. Vi har i rangordningen i vår bäst-i-test-lista även tagit hänsyn till produkternas priser i förhållande till deras egenskaper. De termosmuggar som i vårt tycke ger bäst valuta i förhållande till sitt pris har därmed premierats.