Bästa värmehandskar: Bäst i test 2024

värmehandskar på vintern

Att hålla händerna varma när man är ute på vintersäsongen kan vara en utmaning, särskilt om man är ute längre stunder i naturen. Även om man har på sig riktigt bra handskar tycks kylan ändå ha en tendens att bita sig hela vägen in till huden. Med kallar händer så kan man inte riktigt njuta av naturupplevelsen på samma sätt. Kalla händer gör också att man inte får samma precision i de uppgifter man utför. Idag finns som tur är riktigt bra värmehandskar att tillgå. Med värmehandskar på händerna så kommer du aldrig behöva avbryta din utomhusvistelse på grund av att du fryser om händerna.

De 5 bästa värmehandskarna 2024

Vi har granskat en mängd värmehandskar och värmevantar. Nedan recenserar vi de fem produkter vi tycker allra bäst om just nu. Vi har valt ut lite olika typer av modeller så att det ska gå att hitta någon för alla behov och plånböcker. Hur dyra handskar du bör satsa på beror självklart på dina egna behov. Om du är mycket ute i skog och mark så kan det vara värt investeringen att satsa på ett par riktigt kvalitativa värmehandskar, som kommer kunna vara med dig under många år.

1. Hestra Power Heater Gauntlet – 5 Finger

 • Bäst i test
 • Svensk toppkvalitet
 • Smidig värmereglering i tre steg
 • Mycket bekväma
 • Välisolerade

Detta är ett par svensktillverkade värmehandskar av mycket hög kvalitet. Handskarna passar både till damer och herrar. Värmen i dessa handskar kan justeras närsomhelst efter behov. En sak man kan vara säker på med dessa handskar är att man aldrig kommer behöva frysa om fingrarna. Handskarna har nämligen integrerade värmeslingor som sitter ovanpå varje finger. Slingorna kombineras med en syntetfyllning som håller kvar värmen och värmer dina fingrar från alla håll.

Detta är ett par värmevantar bästa kvalitet, som inte gör någon besviken. På mitten av handsken sitter ett lättstyrt reglage där man kan reglera värmen i tre olika steg, beroende på hur kallt det är ute. Batterierna till handskarna är uppladdningsbara. USB-adapter medföljer.

2. Black Diamond Heated Solano Mitts

 • Unisex
 • Getläder
 • Gore-Tex-mebran
 • Bra grepp, perfekt för exempelvis skidåkning

Detta är ett par riktigt sköna värmevantar som passar både för män och för kvinnor. Handskarna har ett batteridrivet värmesystem som går över hand och handled och som effektivt värmer upp hela utrymmet i handsken, och då så klart inklusive fingrarna.

Dessa vantar har en inbyggd LED-knapp från vilken du kan kontrollera värmenivån. Uppvärmningen går att justera i tre olika steg. Om man man använder sig av den högsta uppvärmningsnivån kan man vara säker på att inte bli kall om händerna, även om det är riktigt kallt utomhus.

Förutom det avancerade uppvärmningssystemet och skön stoppningen på insidan så håller utsidan minst sagt samma höga kvalitet. Utsidan är täckt med getläder och ett vattentätt membran från Gore-Tex. Materialvalen gör att vi tror att denna vante kommer få en mycket lång livslängd, något som så klart är tacksamt då produkten kostar en del i inköp. Värt att nämna är även handflatans mycket greppande yta som är perfekt när man sportar, exempelvis vid skidåkning.

3. Outdoor Research Oberland Heated Gloves

 • Bra pris
 • Vattenavvisande
 • Fungerar med smartphonen

Detta är ett par riktigt prisvärda värmehandskar som i stort sett har samma funktionalitet och kvalitet som vissa modeller som kostar upp till flera tusenlappar mer. Kanske är det just därför så många av användarna av dessa handskar är så nöjda med sitt köp. Insidan på handskarna är mycket värmande tack vare sin sköna enduroloftisolering. Lägg till detta den batteridrivna uppvärmningen som kan styras i tre steg. Med värmen på så är det mycket behagligt varm för händerna, oavsett hur kallt det är ute.

Utsidan av värmehandskarna är klädda med ett vattenavvisande material som håller fukt borta, från både dina fingrar och elektroniken. På handflatssidan av handsken så finns kvalitativ läder som även fungerar med din smartphone. På detta sätt behöver man aldrig tvinga händerna att lämna den skönt uppvärmda miljön i handsken.

4. Heat Experience Everyday Heated Gloves

 • Unisexmodell
 • Relativt billiga!
 • Värmeslingor från fingertopp till handflata
 • Fungerar med smartphone
 • 5h batteritid

Dessa värmehandskar är, precis som namnet antyder, designade för vardagsanvändning. Till skillnad från vissa billigare modeller på marknaden så går värmeslingorna i dessa handskar hela vägen från handflatan ut i varje finger. Eftersom värmeslingorna går hela vägen ut längs fingret finns det ingen risk att fingrar eller fingertoppar blir kalla. På utsidan är fingertopparna försedda med material som fungerar för att användas mot din smartphone.

Dessa handskar tillverkas i Unisexmodell, något som gör att de passar lyckligtvis lika bra för damer som för herrar. Batteritiden ligger på upp till 5 timmar, något som gör att man kan vara ute på en riktig långpromenad innan det är dags att ladda batteriet igen.

5. Avignon Heat Glove Liner

 • Smidiga värmevantar
 • Ger stor rörelsfrihet
 • Silikon i handflata och fingrar för bättre grepp

Detta är en tunnare fingervante som precis som våra andra testobjekt försetts med värmeslingor som löper runt fingrarna. Eftersom det är en tunnare modell värmer, av förklarliga skäl, vanten inte riktigt lika mycket som en tjockare vante. I gengäld får man dock bättre rörelseförmåga på hand och fingrar eftersom dessa fingervantar inte alls är lika klumpiga som tjockare vantar kan vara. En annan fördel med dessa värmevantar är är att tummen och pekfingret är klätt med läder, något som gör att man kan använda sin telefon utan att ta av handskarna.

En unik detalj med med dessa värmevantar är att de har silikon både i handflata och längs fingrarna. Silikoninläggen gör att man får att stadigt och skönt grepp nästan oavsett vad man tar tag i. Denna värmande fingervantar är av unisexmodell och finns i flera olika storlekar. Värmen kan regleras i tre steg. Batteriet räcker i 2-4 timmar beroende på vilken effekt man använder.

6. Kombi Warm It Up Heated Gloves

 • Högsta kvalitet rakt igenom
 • Vattentäta
 • Uppvärmning längs hela handen
 • 8 timmars batteritid

Detta är en riktig premiumprodukt för dig som vill ha det bästa vad det gäller värmehandskar. Till skillnad från många av de billigare alternativen på marknaden så värme dessa handskar verkligen upp hela handen. Handskarna från kombi har värmeelement över hela handen och även upp längs fingrarna. Resultatet blir att hela händerna känns uppvärmda. Tack vare stor batterikapacitet så kan man vara ute en hel dag i kylan utan att händerna behöver kännas det minsta kalla.

Dessa värmehandskar håller en enormt hög kvalitet rakt igenom. Yttertyget är vattentätt och släpper inte in någon fukt. Däremot kan den ombonade insidan andas så att man känner sig torr även om man utför en ansträngande aktivitet.

I detta paket ingår både batteri och laddare. Ett fulladdat batteri kan hålla händerna varma i 8 timmar, vilket är riktigt imponerande! Denna produkt ligger i den övre prisklassen. Vi tycker dock att dessa värmehandskar är värda varenda krona i investering då detta är en riktig kvalitetsprodukt som kommer att hålla i längden.

Hur vi valde vilka värmevantar som blev bäst i test

Eftersom vi själva inte har haft möjlighet att testa alla värmevantar och värmehandskar som finns på marknaden så har vi tagit hjälp av tester och recensioner gjorda av pålitliga aktörer (exempelvis Travel+Leisure och Cosmopolitan). Genom att jämföra olika recensioner och test så har vi fått tips om vilka de bästa produkterna är, men även information om vad man bör tänka på när man väljer värmehandskar. Det vi har lärt oss har vi även tillämpat när vi jämfört en mängd produkter som finns att köpa i butiker som är tillgängliga för oss svenska konsumenter. Vi har valt ut fem produkter som vi anser vara bland de bästa val man kan göra just nu. Vi har medvetet även haft pris som en viktig faktor när vi gjort våra val, därför har vi fokuserat på att välja ut så prisvärda produkter som bara möjligt.

Några saker att tänka på

Eftersom värmehandskar oftast inte är direkt billiga så gäller det att man tänker till lite extra innan man gör sitt köp. Att köpa handskarna allt för snabbt kan göra att man senare ångrar sig.

Först och främst bör man fundera på om man vill ha tumvantar eller fingervantar. Fingervantarna har en stor fördel i att man kan arbeta med mer precision. En bra sak med tumvantar är att man kan få extra värme genom att fingrarna kan värma varandra.

Se gärna till att handskarna är så vattentäta som möjligt. Det är en stor fördel att kunna ha handskarna på händerna oavsett väder. Om paret är vattentåligt så behöver man inte oroa sig för att batteri eller elektronik ska ta skada även om det regnar ute. Det finns till och med par som är helt vattentäta, men dessa kostar ofta mer i inköp, och är kanske inte nödvändiga för den vanliga användaren.

En annan viktig faktor att beakta är hur länge man planerar vara ute. Om man är ute långa perioder, exempelvis om man sysslar med jakt så är det bra med en modell med ett rejält batteri. Har man lägre krav så kan man dock spara pengar genom att köpa en produkt med ett batteri med mindre kapacitet.