Bästa skidbyxorna: Bäst i test 2024

Skidåkning

Skidåkning är en av de i vårt tycke roligaste aktiviteterna man kan göra under vintersäsongen. För att man ska ha energi till att spendera mycket tid i skidbacken så gäller så klart att man har bra utrustning. För att hålla sig både varm och torr så behöver man införskaffa ett par skidbyxor av bra kvalitet. Idag finns så många modeller att välja på så att man lätt känner sig överväldigad. Vi har gjort ett urval av de bästa skidbyxorna just nu för att hjälpa våra läsare.

Skidbyxa för herrar: Bäst i test

För att hitta de bästa skidbyxorna för herrar så har vi jämfört ett stort antal modeller med varandra. Vi har även läst andra tester och recensioner för att ta reda på vilka byxor proffsen såväl som de vanliga användarna uppskattar allra mest. Resultatet av våra efterforskningar kan du se här under. Vi har valt ut tre stycken toppresterande skidbyxor för män. Vi har medvetet valt ut byxor i varierande prisklasser för att det ska finnas något för alla. Vilken byxa som är rätt för dig beror så klart på behov, samt hur mycket du är villig att investera i ett riktigt bra vinterplagg.

1. Adidas Men’s Terrex 3-Layer GORE-TEX Snow Bib Tracksuit Bottoms

bästa skidbyxan för män
 • Bäst i test
 • Kvalitet i toppklass
 • Gore-Tex
 • Överlägsen funktionalitet

De bästa skidbyxorna för herrar just nu kommer från Adidas. Detta är ett par byxor för skidbacken som håller absolut högsta tänkbara standard. Byxorna är utrustade med ett trelagers Gore-Tex membran, något som gör det i princip omöjligt för någon fukt från utsidan att tränga igenom byxorna. En god nyhet är även att dessa byxor, samtidigt som de är bäst i sin klass, även är tillverkade på ett miljömässigt sätt med hjälp av återvunnet material.

Dessa byxor har medföljande hängslen som håller byxorna på plats. Man kan dock själv välja om man vill använda hängslena eller ta av dem. Någon vi speciellt gillar med dessa byxor är det höga bakstycket som ger ett överlägset skydd i området där byxorna och jackan möter varandra.

En unik och väldigt praktiskt detalj med dessa byxor är dess många fickor. Här finns fickor för händerna men även mer förvaringsfickor längre mer på benen. Det finns även en dold ficka på insidan av byxorna.

Detta är bland de bästa inom skidbyxor man kan få tag på just nu. Byxorna är utmärkta på att hålla väta, vind och kyla ute. Kvalitetskänslan är verkligen enormt hög.

2. Dynafit Radical Infinium

 • Bästa allroundbyxan
 • Full av finesser
 • Jämförelsevis billig!
 • Känns skön att bära även vid lite varmare väder

Detta är en mångsidig skidbyxa av hybridkonstruktion med innovativ design. Denna skidbyxa tycks vara mycket populär bland användarna och vi kan verkligen förstå varför. För ett pris som är lågt jämfört med konkurrenternas modeller så får man här en byxa som skyddar mot allt man utsätts för i utomhusmiljön på vintern. Byxorna är mycket bra på att hålla kyla, vind och vatten ute. Hemligheten ligger så klart i det tre lager tjocka Gore-Tex membranet som Dynafit Radical Infinium utrustats med. Denna modell fungerar lika bra för back-country-åkning som den gör i pisten.

Något som är unikt med just de har byxorna är hur sköna de är på insidan. De har borstat tyg som känns mycket mjukt och behagligt. En annan unik egenskap är att byxorna känns lediga, fräscha och väl ventilerade även när det är lite varmt ute, detta gör att att plagget kan användas en stor del av året utan problem.

Detta är en av de bästa allround-byxorna man kan köpa just nu. Byxorna har en mängd finesser som gör att de är enkla att anpassa till de övriga kläder man bär.

3. Volcom Mens Roan Bib Overall

 • Snyggaste skidbyxorna för män
 • Väldigt lediga och rörliga byxor
 • Bästa ventilationen
 • Hög kvalitet

Detta par ser verkligen bra ut på mannen i skidbacken. Lyckligtvis är denna modell inte bara en vinnare när det gäller utseendet. De är även funktionellt överlägsna en stor mängd skidbyxor på marknaden. Detta par är designade för att ge så stor rörelsefrihet som möjligt vid både skid- och snowboardåkning. Passformen känns verkligen lätt och ledig. Det är skönt att kunna åka obehindrat i backen utan att byxorna stör.

Dessa skidbyxor är alldeles utmärkta på att hålla snö och vatten borta. Modellen har på utsidan ett skyddande läger som stöter bort fukt såväl som smuts. Hemligheten ligger bland annat i en DWR beläggning som är fri från flourkarboner.

En viktig anledning till att denna modell har blivit så populär är förutom rörligheten även att den är så bra på att andas. Eftersom ventilationen är så bra så känner man inte sig fuktig, även om man svettas mycket. Den goda andningsförmågan gör att dessa byxor är det allra bästa valet för den som är mycket aktiv i skidbacken.

Skidbyxa för damer: Bäst i test

Nedan har vi valt ut de skidbyxor för kvinnor som vi tycker är bäst i test just nu. Vi har valt ut modeller av allra högsta kvalitet som är väl testade. Detta är byxor som är omtyckta både av kritiker och helt vanliga användare. Samtliga av våra utvalda modeller erbjuder en jämförelsevis hög kvalitet i deras respektive prisklasser. Detta är slitstarka plagg som kommer kunna användas under lång tid framöver även om man har ett aktivt utomhusliv.

Söker du även skidbyxor till barnen? Se gärna även vårt test av skidbyxor till barn.

1. Haglöfs Vassi Gore-Tex Pro Pant Women

 • Bäst i test
 • Testvinnande byxor av allra högsta kvalitet
 • Känns oerhört kvalitativa och slitstarka
 • För offpiståkning, skidåkning eller andra utomhusaktiviteter
 • Gore-Tex

Detta är ett par hög kvalitativa skidbyxor i premiumklassen för kvinnan som vill ha det allra bästa till skidåkningen. Dessa byxor är utrustade med Gore-Tex membran som håller dig torr i alla lägen. Oavsett vilken typ av snö man åker på, eller till och med om det skulle regna.

Detta plagg har förböjda knän, något som gör att man känner sig i princip helt obegränsad i sin rörlighetsförmåga när man är ute och åker. Längst ner i bensluten finns kardborreband som gör att man får perfekt passform mot benen. Byxorna har även en extra hög linning för att hålla snön ute i alla lägen.

Detta är en byxa som känns väldigt lyxig att ha på sig. Materialet är och känns helt överlägset många av konkurrenternas byxor vad det gäller kvalitet. Dessa byxor har alla de moderna funktioner som man kan förvänta sig av ett par skidbyxor i absoluta toppklass. Haglöfs Vassi Gore-Tex Pro Pant Women fungerar till i princip alla utomhusaktiviteter på vintern, men de är kanske framtagna speciellt med offpiståkning i tanken.

2. 2117 Of Sweden Skidbyxa Nyhem Dam

skidbyxa till damer
 • Prisvärd
 • Mycket stretchig
 • Vatten- och vindtät
 • Återvunna material
 • Mycket funktionell

Detta är en prisvärd eller till och med billig skidbyxa för damer, om man ser till vad man faktiskt får för pengarna. Denna byxa slår många av konkurrenternas modeller i samma prisklass vad det gäller kvalitet och funktionalitet. Detta plagg är helt vind- och vattentätt, något som gör byxan till en pålitlig kompanjon under hela vintersäsongen. Även om denna byxa är designad för just skidåkning går de även lika bra att ha på sig ute på långpromenaden.

Denna byxa är delvis tillverkad av återvunna material. Vi tycker alltid det känns bra att kunna göra ett medvetet val där man tänkt till för att göra miljöpåverkan så liten som möjligt vid tillverkningsprocessen.

Detta plagg har vattentäta dragkedjor så man slipper att oroa sig för att vatten ska ta sig in i byxorna den vägen. Självklart finns även snölås.

Detta är ett mycket bra val till skidbyxa, sett både till pris och funktion. Dessa byxor känns mycket stretchiga, något som gör dem bekväma att bära även när man rör mycket på sig.

3. Bergans Womens Senja Hybrid Softshell Pant

 • Bra allroundbyxa
 • Fungerar till det mesta
 • Bra ventilation för den aktiva
 • Slitstarka och tåliga
 • Prisvärd

Detta är en smart designad skidbyxa för kvinnor som genom att kombinera två olika softshellmaterial uppnår en ultimat kombination mellan bekvämlighet och prestation. De här byxorna känns mycket rörliga och obehindrade att ha på sig när man sysslar med skidåkning eller andra utomhusaktiviteter. Tack vare ventilationsdragkedjor på låren så kan man öka luftflödet när man utför särskilt krävande aktiviteter.

Något vi gillar med dessa byxor är att de är så mångsidiga. Eftersom man kan använda dem i princip hela tiden på vintersäsongen om man så skulle vilja så tycker vi att de är väl värda sitt pris. De här byxorna är förstärkta på alla viktiga och känsliga ställen, något som ger god komfort och som gör dem slitstarka även vid flitig användning.

Priset är inte allt

Att allra främst utgå från priset när man väljer skidbyxa kan vara lockande, men även förrädiskt. Man kan ha full förståelse för att skidbyxor är dyra och att man vill undvika de allra dyraste plaggen. Att däremot konsekvent välja det billigaste paret just för att det är billigt kan bli kontraproduktivt och dyrare i längden. Det är viktigt att man köper ett par byxor av hög kvalitet som varar i längden. Det är också viktigt att man är nöjd med byxorna man köper. Om det visar sig att byxorna inte har det egenskaper man önskat sig så är risken att man inte använder dem, då kan plötsligt ett billigt par visa sig bli ens mest dyra val.

Istället för att satsa på budgetalternativet så kan vi rekommendera att man väljer ett par som fått goda betyg i ett eller flera tester. Se gärna de skidbyxor vi rekommenderar ovan, eller sök mer information på nätet eller i tidningar.