Bästa myggnätet: Bäst i test 2024

Myggnät utomhus

När vädret är varmt så vill man så klart spendera så mycket tid så nära naturen som möjligt. Tyvärr innebär det varma vädret även att myggorna trivs. Myggorna kan vara en riktigt plåga för många individer, särskilt om man är överkänslig mot myggbett. Beroende på var i Sverige eller världen man befinner sig så kan det ibland krävas ett myggnät för att man ska kunna sova utan att bli påpassad av de små angriparna.

De 6 bästa myggnäten 2024

Vi har granskat en mängd olika myggnät som finns på marknaden idag. Nedan har vi valt ut de sex produkter vi tycker allra bäst om just nu. Vi har valt ut lite olika typer av myggnät så att det ska vara lätt att hitta ett som passar just dina behov. Gemensamt för samtliga av myggnäten i vår lista är att de erbjuder en hög kvalitet i förhållande till deras respektive prislappar.

1. Tentipi Innertält

 • Proffsigt mygg- och insektsskydd
 • Rymlig takhöjd
 • Integrerad botten

Detta är ett helt innertält av myggnät av högsta kvalitet för dig som vill ha ett professionellt skydd mot myggen. Detta är ett relativt dyrt myggskydd men det är väl värt sitt pris med tanke på den kvalitet man får för pengarna. Tentipis innertält med myggnät finns i flera olika storlekar, alla med samma höga kvalitet och snygga design.

Detta tält är mycket smidigt att ta sig in och ut ur. Tack vare dess Tipi-design som har man gott om takhöjd inne i tältet. Själva myggnätet håller absolut högsta klass, något som gör att detta är en produkt man kommer kunna har nytta av under bra många år framöver.

Detta lilla bygge är helt insektssäkrat. Eftersom golvet är integrerat med tältduken i övrigt så finns här inga vägar för insekterna att ta sig in. Detta tält kan stå för sig utan något yttertält om det är just skydd från insekter och mygg man vill uppnå. Självklart skyddar dock detta tält inte mot regn eller vind utan ett yttertält.

2. Cocoon Travel Net Ultralight Double

 • Hög kvalitet till relativt lågt pris
 • Bra förvaringspåse
 • Lättviktigt och platsbesparande

Detta är ett mycket omtyckt myggnät för användning inomhus. Framgången för Cocoons myggnät har förmodligen mycket att göra med det jämförelsevis låga priset i kombination med ett bra och hållbart myggnät av god kvalitet. Det finns liknande myggnät på marknaden som kostar många hundralappar mer. Cocoon verkligen lyckats ta fram en produkt med fantastisk potential.

Trots att myggnätet är väldigt tåligt så är det också väldigt tunt. Den tunna strukturen på detta nät är något som gör att det är smidigt och lättviktigt att bära med sig. Själva medföljande förvaringspåsen gör även sitt till att packa ihop nätet så att det knappt tar någon plats alls. Tack vare nätets lätthet så är det även luftigt att sova under det. Hörnen på detta nät har fickor för tyngder så att man kan hålla nätet stadigt på plats.

3. Sea to Summit Mosquito Pyramid Net Single

 • Färgkodade hörn för snabb uppsättning
 • Tätt nät men ändå genomskinligt
 • Invikta hörn ser till att hålla alla insekter ute

Detta är ett i högsta grad portabelt myggnät som är perfekt att ha med sig på resan. Detta myggnät är guld värt att ha med sig, oavsett om man campar, vandrar eller bara sover på en plats där det finns gott om mygg. Eftersom nätet är designad för en person så är det litet och smidigt. Man kan bära med sig Sea to Summit Mosquito Pyramid Net Single för säkerhets skull, utan att man märker att det tar varken plats eller är tungt.

Designen på detta myggnät är väl genomtänkt. Genom en asymmetrisk design så får man mer plats inne i myggnätet samtidigt som själva nätet inte är större än motsvarande, mindre rymliga, modeller. Något vi även gillar med denna produkt är att hörnen på myggnätet är färgkodade för att underlätta en snabb och smidig uppsättning. Tyget som är gjort av mesh är tillräckligt tätt för att garanterat hålla alla typer av insekter ute. Samtidigt känns nätet luftigt och man ser rätt igenom det. En bra och genomtänkt detalj är de invikta hörnen som inte lämnar några luckor för envisa insekter att ta sig in.

4. Eno Guardian SL Bug Net

 • Luftigt och lättviktigt nät för hammock
 • Hög kvalitet
 • Enkelt att att installera genom att dra i den integrerade upphängingslinan
 • Väger endast 397 gram

Detta är det perfekta myggnätet för dig som gillar att vara ute i det fria. Tack vare att nätet är mycket tunnt och lättviktigt så är det enkelt att bära med sig, även om man är ute på långa vandringar. Detta nät är anpassat för att ha runt sin hammock. När det väl är satt på platts håller det garanterat alla former av insekter och myggor ute.

Detta nät är lätt att installera över hammocken tack vare dess inbyggda upphängningslina. När nätet är installerat på rätt sätt så får man gott om plats inne i sin sovplats. Positivt är även att nätet även ger god ventilation, något som ger skön och luftig sömn.

5. Nano Mosquito Net Double

 • Förvånansvärt lågt pris
 • Perfekt myggnät för två personer på resa
 • Smart pyramidformad design

Detta är ett stort och rymligt myggnät för två av den välkända tillverkare Sea to Summit. Om du söker ett billigt men bra myggnät för dig och din campingpartner så är detta det givna valet. Kvalitén på detta myggnät är inte med och tävlar med de mest exklusiva produkterna på marknaden. Med tanken på att priset på detta relativt stora myggnät är lågt så får det helt klart godkänt trots att tyget känns lite billigare än hos konkurrenternas premiumprodukter.

Detta myggnät är designat i pyramidform, något som gör att nätet inte tar stor plats samtidigt som det ger utrymme på insidan på det viktigaste ställena. Myggnätet är tillverkat av mesh, något som gör att både pris och volym kan hållas ner. Tack vare att nätet är lättviktigt och knappt tar någon plats när det är nerpackat gör att det är mycket lämpligt att ta med på resan eller vandringen.

6. Exped Travel Wedge I

 • Rymligt nät med bra upphängning
 • Vitt nät med hög kontrast, gör att man direkt ser eventuella insekter på insidan
 • Totalvikt 358 gram

Detta är ett av de mest lättviktiga myggnäten på marknaden som ändå kan erbjuda en bra kvalitet och hållbarhet. Detta myggnät har en speciell design med två korsade stänger längst upp som skapar mycket rymd inuti nätet. Längst upp finns även flera olika öglor som gör att du kan fästa nätet på olika sätt.

En detalj som många gillar med detta nät är att det är relativt vitt, något som gör att man enkelt kan se om någon insekt kommit in på fel sida om nätet. Sikten ut blir dock något sämre jämfört med mer transparenta nät.

Hur valde vi vilka myggnät som blev bäst i test?

Genom att göra en noggrann genomgång på nätet så fick vi förslag på en mängd olika myggnät som kunde vara aktuella för vår lista. För att rangordna de olika myggnäten har vi tagit hjälp av expertrecensioner såväl som omdömen lämnade av helt vanliga konsumenter.

När vi samlat en mängd kandidater med höga konsumentbetyg och som utsetts till testvinnare av diverse tidningar och webbsajter (exempelvis Travelinglifestyle och Trailspace) påbörjade vi vårt eget jämförelsearbete. Genom att gå igenom materialval, sammansättning och egenskaper hos myggnäten gjorde vi vår egen rangordning som du kan se i vår ständigt uppdaterade topplista ovan. När vi valde ut kandidaterna till vår topplista har vi lagt stor vikt vid hur mycket myggnät man får för pengarna. Detta innebär att myggnät som är prisvärda premieras över produkter som, förvisso kan vara bra, men som är överprissatta i förhållande till konkurrenternas modeller.

Om du gillade denna artikel så kan vi även rekommendera vår artikel om Liggunderlag bäst i test.