Bästa termosflaskan: Bäst i test 2024

Visst är det väl härligt att kunna värma upp sig med lite varm dryck när det är kallt ute på vandringen. För att hålla kaffet varmt under en längre period behöver man en bra termosflaska att tillgå. Omvänt så kan termosflaskan även hålla den läskande kalla drycken kall, även på en varm sommardag.

De 5 bästa termosflaskorna 2024

Vi har testat ett antal olika termosflaskor. Nedan har vi valt ut och recenserat fem favoriter. Samtliga av våra utvalda produkter är duktiga på att hålla temperaturen på sin dryck under en lång tid, detta oavsett om det gäller varm eller kall dryck. En bra termosflaska måste förutom att hålla temperaturen vara enkel och använda, utan krångel eller spill. Självkärt är det är även av största vikt att termosflaskan är tålig, särskilt om man är en aktivt friluftsmänniska.

Våra utvalda modeller håller alla en hög kvalitet. Detta är flasktermosar som du kommer kunna ha glädje av under många år framöver, bara du hanterar dem med normal varsamhet. Läs gärna vidare för att se vilken modell som faller dig i smaken.

1. Camelbak Multibev SST Vacuum Stainless 

 • Bäst i test
 • Exklusiv känsla
 • Utmärkt kvalitet
 • Bra funktioner och lätt att använda

Detta är en flasktermos med en exklusiv känsla. Hela denna produkt känns påkostad och lyxig rakt igenom. Självklart har denna termosflaska den kvalitet som krävs för att hålla dryck kall eller varm under lång tid när man är ute på utflykten. Flaska känns dessutom väldigt robust och stryktålig, något som är bra när man är ute och vandrar mycket.

En detalj vi verkligen gillar med denna flaska är att den har en botten av silikon. Silikonbeläggningen gör att flaskan står betydligt mer stabilt på alla underlag jämfört med flaskor som står direkt på stålet. Tack vare dess mjuka underlag behöver man aldrig vara rädd att den ska repa objektet som man ställer flaskan på. I locket har man även använt sig av silikon, men denna gång i munstycket. Munstycket är mycket intelligent designat med en inbyggd flödeskontroll. Flödeskontrollen hindrar drycken från att rinna över. Här finns även en kopp man kan dricka ur.

Camelbak Multibev SST Vacuum Stainless finns att köpa i flera olika storlekar och i olika färger. Alla versioner är mycket effektiva på att hålla temperaturen på innehållet tack vare dubbla väggar och vacuumisolering.

Detta är en mycket kompetent termosflaska av allra högsta kvalitet. En perfekt investering till dig som vill unna dig det allra bästa till utflykten. Termosen är helt fri från skadliga ämnen såsom BPA och BPS.

2. Primus Klunken V. Bottle

 • Mycket prisvärd
 • Bra greppbar yta
 • Bra på att hålla temperaturen under lång tid
 • Kvalitativ och vältestad
 • Finns i olika storlekar

Söker du en riktigt prisvärd termosflaska så rekommenderar vi att du tittar närmare på Klunken från Primus. Detta är en relativt billig produkt som kvalitetsmässigt kan vara med och tävla med några av konkurrenternas betydligt dyrare modeller. Denna termos är tillverkad av livsmedelsklassat rostfritt stål av hög kvalitet. Stålet tar varken färg eller smak av innehållet och en avger självklart inga ämnen till din dryck.

Denna flasktermos har en fin pulverlackerad yta (finns att köpa i flera olika färger och storlekar). Ytan på denna termos har lite struktur och är därför väldigt greppvänlig. Man har ett bra och säkert grepp om sin Primus även om det regnar ute.

Denna termos har dubbla väggar med vacuumisolering i mitten. På detta sätt hålls temperaturen på drycken länge, oavsett om den är varm eller kall. I skruvkorken finns kork som gör att produkten ska vara lätt att försluta och bra på att hålla temperaturen. Längst upp finns en ögla, något som gör att flaskan är lätt att bära runt på samtidigt som man kan hänga den på lämpligt ställe när man inte använder den.

Denna flaska har en jämförelsevis stort öppning, något som är tacksamt när man ska rengöra den. Detta är en pålitlig produkt som är ett väldigt bra köp till den genomsnittlige användaren. Denna termos finns i flera olika storlekar och färger!

3. 360 Degrees Vacuum Narrow Mouth

 • Cool design
 • Finns i olika storlekar och färger
 • Teknik för att motverka bakteriebildning
 • Skön att hålla i

360 Degrees har ett antal olika termosflaskor med liknande design (fast i olika storlekar och färgskalor). Dessa termosar har fått höga betyg av användarna och vi kan verkligen förstå varför. 360 Degrees har en modern och häftig design som sticker ut från mängden. Kvaliteten är heller verkligen inget man kan klaga på. För ett högst rimligt pris så får man en termos som är robust och slittålig. Vi förväntar oss att dessa termosflaskor ska kunna vara vara med oss under lång tid framöver.

Termosflaskans viktigaste uppgift är trots allt att hålla kalla drycker kalla och varma drycker varma. Hur klarar denna termosflaska då av denna basala men ack så viktiga uppgift? Svaret är alldeles utmärkt. Tack vare smart design och dubbla vacuumväggar så släpper termosen inte ut någon värme eller kyla i onödan.

I denna termos har man satsat lite extra på hygienen. Insidan av termosflaskan är noggrant blankpolerad, vilket gör att bakterier inte har en chans att sätta fast sig på ytan mellan användningarna. Hela termosen är också helt fri från det skadliga ämnet BPA.

4. Hydro Flask 

 • Mycket populär modell
 • Finns i olika storlekar och färger
 • Tål att användas till vardags
 • Livstids garanti

Hydroflask för närvarande en av de tillverkare som säljer allra flesta flasktermosar. Det finns så klart en anledning till att denna tillverkare blivit så populär. Med hjälp av snygg design och bra marknadsföring så har man satt sitt namn på kartan. Hydroflask är inte bara bra på att marknadsföra sig, de är även bra på att leverera pålitliga produkter som användarna tycker om. Denna flaska är inget undantag från den regeln.

Hydroflasks termosflaskor är extremt tåliga och även användarvänliga. Därför är det många som tar med sig sin flasktermos dagligen, exempelvis till jobb, skola eller träning. Även vid flitig användning så behåller denna flaska sin goda funktion. Faktum är att tillverkaren erbjuder en livstids garanti på sin termos, så säkra är de på sin produkt.

På insidan har Hydroflask man dubbla väggar samt en teknik som motverkar kondensation, allt för att hålla dryckens temperatur konstant under en mycket lång tid. På utsidan finns en pulverbeläggning som ger mycket bra grepp, även när du svettas på träningen.

5. Klean Kanteen Kid Classic

 • Bästa termosflaskan för barn
 • Mycket tålig
 • I princip orepbar
 • Spillsäker och dammskyddad
 • 12Oz

Slutligen kunde vi inte låta bli att ta med denna fina barntermos från Klean Kanteen i vår topplista. Detta är den bästa flasktermosen för barn just nu. Denna termos har en spillsäker sportkork med dammskydd. Självklart känns det bra att veta att termosflaskan inte droppar, samtidigt som dammskyddet är en bra och hygienisk innovation för barnen. Dricker eller häller gör man genom en mjuk silikonpip.

Denna flaska har en praktiskt ögla som gör att man kan fästa termosen exempelvis i barnets ryggsäck. Genom att fästa termosen så kan man försäkra sig om att den inte kommer bort.

Eftersom denna flasktermos är designad för barn så har man lagt extra krut på att att den ska vara extrem slittålig. Denna termos klarar därför av det mesta som ett barn kan tänkas utsätta den för. Tack vare ett tjockt läger pulverlack på ytan så är det svårt att skada eller ens repa termosen.

Denna termos varken ger ifrån sig eller tar åt sig smak eller lukt. Den är även helt fri från BPA.

Materialval

Det finns en mängd olika typer av vattenflaskor i termosformat där ute. Vilket är då det bästa materialet att titta efter när man ska köpa en ny termosflaska? Vi föredrar rostfritt stål som huvudmaterial i vår termosflaska. Rostfritt stål ger en hållbarhet som är svårslagen, i alla fall om man jämför med andra material som är lika lättviktiga. Rostfritt stål är ett material som kan stå emot mycket slitage, därför kan man ofta använda dessa flaskor i väldigt många år utan att de påverkas rent funktionellt av slitaget som regelbunden användning innebär. Det finns andra metaller som är hållbara, men då kan korrosion vara en uppenbar risk.

Plast kan vara ett bra val i många avseenden, men vad det gäller att förvara mat och dryck så är det inte alltid det bästa valet. Plast kan nämligen ta åt sig både smak och doft från drycken om det vill sig illa. Rostfritt stål, och även keramik är här överlägset.