Bästa handvärmarna: Bäst i test 2024

Nedan testar vi de bästa produkterna för att hålla händerna varma på vintern. Om man gillar att vara aktiv så ska såklart kallt väder inte vara något som hindrar från att spendera tid utomhus. Att vara kall om händer eller fötter är något som kan göra att man tvingas avbryta sitt äventyr i förtid.

Det finns flertal olika produkter som syftar till att hålla händerna varma och torra. Nedan har vi valt ut våra favoriter inom ett antal olika kategorier. Vi har testat engångsvärmare såväl som mer miljövänliga produkter som kan återanvändas. Längre ner på sidan hittar du även test av tåvärmare samt en batteridriven handvärmare.

Visste du även att det finns handskar med inbyggd uppvärmning, du kan läsa med om värmehandskar här.

De bästa återanvändbara handvärmarna

1. Lifesystems Reusable Hand Warmers

Vi hittade denna eminenta produkt tack vare att den fått så höga betyg av kunderna på olika sajter. Efter en närmare granskning så förstår vi varför just Lifesystems handvärmare är så populära. Detta är ett 2-pack med giftfria värmare som kan användas om och om igen. Produkten går snabbt att aktivera genom att trycka till metallplattan inne i behållaren. Den enkla hanteringen underlättar så klart då det sista man vill göra är att pilla med någon komplicerad värmare när det är riktigt kallt ute.

När denna produkt väl är aktiverade så ger den härlig värme till händerna i hela 45 minuter. När Lifesystems Reusable Hand Warmers har använts kan man återställa dem genom att låta dem sjuda några minuter i kokande vatten. Kokningen gör att gör att gelen inuti förpackningen blir flytande igen. Med flytande gel på insidan så kan man åter igen aktivera metallplattan, något som kristalliserar gelen och skapar uppvärmningsprocessen på nytt igen. Maximal temperatur är cirka 54 grader.

Vi gillar denna produkt skarpt! Värmarna är kvalitativa och tåliga, och de går att återanvända nästan hur många gånger som helst, något som så klart är bra för miljön!

2. Springyard Hand Warmers Reusable

Detta är en mycket omtyckt produkt som man kan stoppa i exempelvis vantar eller jackfickor för att hålla händerna varma under de kallaste vinterdagarna. Dessa värmekuddar håller sig varma i ungefär en timme. Temperaturen ligger i snitt på 40 till 45 grader. Produkten behöver dock lite tid på sig att bli riktigt varm, så det är först efter ca 15 minuter vi kunnat känna av den fulla potentialen.

Denna produkt känns kvalitativ och slittålig, något som så klart är ett måste då den är tänkt att kunna användas ett stort antal gånger. Man återställer nämligen värmaren genom att koka den i ungefär 8 minuter. När värmaren kokats så blir gelen inuti flytande igen och man kan aktivera den på nytt. För att sätta igång den kemiska reaktionen som skapar värme så trycker man på metallplattan inne i värmekudden. Innehållet kristalliseras då och börjar avge värme för ytterligare en timme.

Bra kvalitet och bra pris på denna produkt från Springyard, vi rekommenderar!

3. Relags Magic Heat’ Rechargeable Warmer

Detta är små gel-kuddar som ger förvånansvärt mycket värme. Produkten används främst för att värma händer, men man kan så klart även använda dem för att andra kroppsdelar som exempelvis fötter. Vill man dock ha en bra fotvärmare som är designad för att passa i skorna rekommenderar vi Therm-ics produkt som vi skriver om längre ner på sidan.

Åter då till Magic Heat, dessa värmekuddar värmer med hjälp av en kemisk process som startas genom att man trycker på den lilla knappen som finns i inuti påsen. Handvärmarna håller sig varma under en lång tid. När de sedan kallnat så kan man “återladda” dem genom att lägga dem i kokande vatten i en kvart. Lägg dem gärna i en handduk eller likande eftersom grytans varma botten kan skada dem. Detta är en väl beprövad produkt som varit en av storsäljarna på marknaden under lång tid.

Bästa engångsvärmarna

1. Therm-ic Pocket Warmer 5 Pack

Detta är en smått otrolig produkt då den håller sig varm i cirka 8 timmar efter man har aktiverat den. Eftersom de små påsarna håller en jämn och behaglig värme under så lång tid så är de den perfekta lösningen om man ska vara utomhus hela dagen. Man kan ha denna produkt i fickorna, på så sätt kan man stoppa handen i fickan för att värma sig, samtidigt ger produkten behaglig värme även till kroppen.

Från att man aktiverat produkten så tar det bara cirka 15 minuter innan man känner uppvärmningen fullt ut, och sedan fortsätter den värma på samma nivå under mycket lång tid.

Denna förpackning innehåller 5 stycken par värmare. Även om detta är en engångsprodukt så tycker vi att den är prisvärd med tanke på antalet värmare och den långa användningstiden. En förpackning kan därmed princip hålla dig varm i en hel vecka om du så vill.

2. Coghlan’s Disposable Hand Warmers 4-pack

Detta är en relativt billig, men bra, handvärmare av engångstyp. Sitt låga pris till trots så värmer denna produkt skönt under hela 6 timmar efter att den aktiverats. Dessa värmepåsar kan stoppas i handskarna för att hålla händerna konstant varma. Vi kan även tipsa om att Coghlans värmare är sköna att ha i jackfickan. På detta sätt kan man stoppa händerna i fickan när man behöver lite uppvärmning. Medan värmekuddarna ligger i jackfickan strålar de ut värme som ger en behaglig känsla över hela överkroppen.

Eftersom detta är ett 4-pack så vår man mycket värme för priset. Alla som gillar att vara utomhus på vintern borde ha denna produkt hemma.

Bästa tåvärmarna: Therm-ic Toe Warmers

Eftersom även fötter och tår blir kalla på vintern så kan man det vara skönt med en extra värmekälla även i skorna. Denna bästa tåvärmaren kommer enligt oss från välkända tillverkaren Therm-ic. Denna värmare värmer skönt över tårna, som ju är det känsligaste stället på fötterna och där man riskerar att få köldskador först. Även om värmepåsen läggs på framfoten så kommer värmen spridas skönt och värma hela foten inne i skon.

Denna produkt är förvånansvärt tunn, något som gör att den kan ligga bekvämt i de flesta skor och kängor utan att det blir för trångt för foten. När värmepåsen väl är aktiverad tar det cirka en kvart innan den värmer med full effekt. Väl aktiverad så värmer den skönt i hela 6 timmar.

Förpackningen innehåller 5 stycken tåvärmare, något som gör att priset blir rätt så lågt per uppvärmd timme.

Special: Heat Experience Heated Hand Warmer

Slutligen vill vi tipsa om en mer avancerad handvärmare som drivs av batterier. Denna produkt från Heat Experience kan värma dina händer konstant under hela 5 timmar om du så vill. Eftersom värmaren är mycket varm så kan man även använda den i perioder för att återvärma händerna, något som gör att batteriet räcker ännu längre. Denna produkt är perfekt att dela på om man är en familj eller en liten grupp som är ute på vandring eller jakt i naturen.

Heat Experience Heated Hand Warmer kommer i en mycket praktisk liten väskan som man kan sätta runt midjan. På detta sätt så kan man bära med sig värmaren utan att den blir jobbig att bära på. Produkten omsluter händerna på ett mycket skönt sätt tack vare fodringen av fleecetyg. Det känns också som materialvalet verkligen hjälper till att sprida värmen på ett jämnt och skönt sätt.

Detta är en mycket kvalitativ produkt som är utmärkt för den som är beredd att betala lite extra för att få det allra bästa. Kommer med uppladdningsbar powerbank.