Bästa skidhandskarna: Bäst i test 2024

Vantar till skidåkningen

När man är ute och åker skidor så är händerna för många ett av de områden på kroppen där man blir kall allra först. Med frusna händer blir det svårare att hålla i staven på ett effektivt och bekvämt sätt. Blir man allt för kall så kan det också hända att man känner sig tvungen att avbryta skidturen i förtid. För att ha en så angenäm stund som möjligt i skidbacken gäller det att man har ett par sköna och värmande skidhandskar på sig. Att hitta rätt på i det stora utbud som finns att tillgå är dock inte alltid det lättaste.

De 5 bästa skidhandskarna

Vi har granskat och jämfört ett större antal olika skidhandskar. Nedan har vi valt ut fem stycken toppenprodukter som är väl värda sina bäst-i-test-utmärkelser. Vi har valt ut handskar som erbjuder en hög kvalitet i förhållande till pris. Vi har medvetet valt ut handskar i lite olika prisklasser, och av lite olika typer, så att det ska gå att hitta något för alla. Läs gärna recensionerna nedan för att bilda dig en uppfattning om vilken eller vilka av produkterna som kan passa just för dig.

1. Hestra Czone Pointer

Skidhandskar för män och kvinnor
 • Bäst i test
 • Överlägsna på att hålla värmen
 • Membran som stöter bort kyla och vatten
 • Unisexmodell
 • Mycket bra grepp

Detta är den bästa skidhandsken just nu om man har fullt fokus på funktionen. Paret är kanske inte det allra snyggaste vi sett men det är definitivt en mästrare på sina huvuduppgifter. Vad är det då som dessa handskar är så bra på? Först och främst är det mycket effektiva på att hålla väta och kyla borta från händerna. Med handskarna från Hestra så håller man händerna varma och torra även om man spenderar hela dagen i skidbacken. Handskarna har också snölås för att hindra snö från att tränga in.

Detta är riktiga proffshandskar för oss som ställer höga krav. Modellen är av unisextyp så den passar lika bra för kvinnor som för män, det gäller bara att man beställer rätt storlek. Denna produkt har ett speciellt membran som håller kyla och vatten borta samtidigt som handsken andas från insidan och ventilerar bort fukt. På utsidan sitter en lapp med getskinn som gör att man får ett fast grepp om vad man än tar tag i.

2. Black Diamond Mens Session Knit Gloves

 • Exklusiva och snygga
 • Bra grepp
 • Mycket värmande
 • För män

Dessa handskar är extremt bra isolerande, perfekt för alla oss med kalla händer. När man är ute och åker skidor så vill man ju inte avbryta i förtid bara för att händerna är kalla. Med handskar som dessa på så kommer kalla händer inte att utgöra en begränsande faktor.

Tack vare att handsken har fem fingrar med skin på utsidan så får man ett väldigt bra grepp om skidstaven eller faktiskt vad man än håller i. På insidan av handskarna finns en stickad yta som isolerar väldigt bra samtidigt som den känns mjuk och skön. Detta är riktiga kvalitetshandskar som både ser och känns exklusiva ut. Just denna modell är designade för herrar.

3. Hestra Wakayama 5-Finger

 • Retrodesign
 • Snyggaste handskarna
 • Lyxig känsla
 • Isolerade med ull

Detta är ett par riktigt kvalitativa skidhandskar för dig som vill ha det allra bästa på dig i skidbacken. Detta är dessutom några av de snyggaste skidhandskarna vi har hittat. Denna handske är designad i retro stil och sticker verkligen ut från mängden.

På insidan av dessa handskar finns ett mjukt och isolerande foder av Wool Terry som håller händerna varma under lång tid även om det är riktigt kallt ute. Eftersom materialet är ull så är det extra bra på att hålla sig torrt vare sig du svettas eller om det är fuktigt ute.

Detta är en riktig fullträff till skidhandskar! Eftersom handskarna är riktigt snygga och dessutom bekväma så kan de även användas till vardags.

4. Bästa skidvanten för barn: Isbjörn Backflip Glove

 • Varm och mysig skidvante
 • Bäst i test för barn
 • Enkel att justera med en hand

Isbjörn Backflip Glove är en av de absolut bästa skidhandskarna för barn just nu. Detta är en klassisk skidvante som garanterat håller dig varm i skidbacken. Vanten är hundraprocentigt skyddad mot vind och vatten. Denna vante har en inre fingervante som är både bekväm och skön. Fodret är gjort av återvunnet material och känns högeffektivt på att isolera mot den kyla utomhusluften. På handleden finns en mycket smidig anordning man kan dra i för att anpassa passformen i öppningen. Perfekt om man har full mundering på sig men ändå vill kunna justera vanten på ett smidigt sätt. Denna vante finns i flera olika storlekar som passar för barn.

5. Black Diamond Cirque Glove

 • Snygga och funktionella
 • Bra pris
 • Riktigt bra grepp tack vare mönstrat getskinn
 • Köldtåliga

Detta är en fin skidhandske som passar både för damer och för herrar. Tack vare vantens sammanhållna design så används överskottsvärme från fingrarna att värma varandra. Tack vare att handskarna är så pass isolerade så går de att använda under svåra förhållanden. Även om det är riktigt kyligt och blåsigt ute så håller Black Diamond Cirque Glove dina händer varma.

På utsidan är produkten behandlad med DWR. Ytskiktet är vatten- och vindtätt. Något vi verkligen gillar med denna handske är det non-slip-mönstrade getskinnet i handflatorna. Detta material ger ett riktigt bra grepp.

Hur valde vi skidhandskar till topplistan?

Genom att läsa användarnas recensioner på svenska och utländska butiker och genom att ta del av expertrecensioner så har vi fått en bra bild av vilka skidhandskar som håller måttet och vilka som inte gör det. Vi har använt oss av helt vanliga omdömmen från kunder på exempelvis diverse friluftsbutiker och även hos Google Shopping och Amazon. Vi har även tagit del av professionelt utförda tester hos exempelvis OutdoorGearlab.

Utöver externa källor har vi även gjort våra egna sammanställningar och bedömningar av de olika produkterna. Vi har jämfört design, materialval och pris med mera. Allt för att kunna föreslå produkter till våra läsare som vi anser är både kvalitativa och prisvärda. Resultatet av vår genomgång ser du här ovan i vår bäst-i-test-topplista där vi valt ut fem stycken riktiga topprodukter för skidåkningen.

Håll händerna varma i skidbacken

Det bästa sättet att hålla händerna varma i skidbacken är att skaffa sig ett par rejäla skidhandskar av bra kvalitet. Tyvärr finns det sällan några prismässiga genvägar till att få pålitliga handskar som håller händerna varma. Det är ofta en stor klasskillnad mellan budgetmodellerna och de handskar som är gjorda på lite dyrare material. Om man åker skidor ofta eller länge så rekommenderar vi därför att man lägger någon eller några hundralappar extra för att köpa en modell som har bra material och som håller tätt.

Förutom bra utrustning finns det några andra knep man kan ta till för att hålla sig varm. En klassiker är att ta med sig en termos med varm dryck när man åker skidor. Att ta en paus och dricka något värmande är en aktivitet som inte bara känns bra, den värmer faktiskt hela kroppen på djupet. Värmen sprider sig till alla våra lemmar, så också till händerna. Genom att ta en paus och dricka eller äta något varmt så kan vi därför hålla händerna varma längre.

Ett annat tips är att undvika att ta i snön med handskarna på. Även om man har en bra modell så kan fukt alltid börja tränga in, något som garanterat kommer göra dina händer kallare. Tänk också på att hålla snölåset stängt.